Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Διαβεβαίωση Χρ. Σπίρτζη: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης ή απαξίωσης του ρόλου της ΣΤΑΣΥ»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης ή απαξίωσης του ρόλου της ΣΤΑΣΥ, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση σε σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία, όπως είπε, τα καθαρά έσοδα από εμπορικές και διαφημιστικές δραστηριότητες θα εγγράφονται ως έσοδα στον προϋπολογισμό της ΣΤΑΣΥ.

Αναφερόμενος σε διάταξη του νομοσχεδίου για τη δυνατότητα της Αττικό Μετρό να συνάψει συμβάσεις με τον ΟΑΣΑ, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο περιουσιακά στοιχεία. 

«Επειδή υπάρχουν και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πρέπει να πω για να σταματήσει η παραπληροφόρηση, ότι δεν μπαίνει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης ή απαξίωσης του ρόλου της ΣΤΑΣΥ. 

Δεν μπαίνει κανένα θέμα επίσης για τα έσοδα της ΣΤΑΣΥ, γι' αυτό και καταθέτουμε νομοτεχνική βελτίωση που προβλέπει ότι, ακόμα και αν ο ΟΑΣΑ είναι ο φορέας που θα συνάψει τις συμβάσεις με την Αττικό Μετρό, τα έσοδα αυτά θα εγγράφονται ως έσοδα της ΣΤΑΣΥ. 

Άρα να μην έχουν καμία ανησυχία οι εργαζόμενοι», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν πρόκειται να συνεχιστεί, είναι ο τρόπος με την οποίο γινόταν η αξιοποίηση της περιουσίας της Αττικό Μετρό.

Ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε στοιχεία για τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της ΣΤΑΣΥ από αυτές τις δραστηριότητες. 

Όπως ειδικότερα ανέφερε, για την αίθουσα του Συντάγματος, το μέγιστο ποσό την τελευταία πενταετία που έχει συλλεχθεί είναι 1.200.000 ευρώ, το 2013 ήταν μόλις 520.000 ευρώ, το 2014 ήταν 857.000 ευρώ και φέτος με μια καλύτερη διαχείριση είναι 1.018.000 ευρώ, «αλλά αυτό αντιστοιχεί σε ένα μικρό ή μεσαίο κατάστημα της πλατείας Συντάγματος, πόσο μάλλον για το σταθμό του μετρό».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου