Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Επίθεση Αυγενάκη σε Σπίρτζη για τον ΦΠΑ 23% στις αστικές συγκοινωνίες

«Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζουν τον λαϊκισμό και τον αλαζονικό τους κατήφορο» αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναφορικά με το μέτρο του ΦΠΑ 23%, τονίζει: 
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, ότι «... γίνεται προσπάθεια να μην επωμιστούν την αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω του 23% του ΦΠΑ, όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά» αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τον περιορισμό της διαφυγής κερδών από τη μη πληρωμή εισιτηρίου, αφού έχει ήδη διογκώσει τα χρέη στις αστικές συγκοινωνίες με ποσό που ξεπερνά τα 94 εκατ. ευρώ, αφού δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την κάλυψη των χρεών αυτών, έρχεται να παρουσιάσει σκέψεις για δημιουργία μέσων μαζικής μεταφοράς δύο ταχυτήτων: τα αστικά ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης και τα ΜΜΜ της περιφέρειας!

Δεν μας έχει ενημερώσει, όμως, τι σχεδιάζει να πράξει και με τα υπόλοιπα ιδιωτικά αστικά λεωφορεία της περιφέρειας, εάν δηλαδή θα τα εξαιρέσει από το ΦΠΑ 23%, όπως προτίθεται να πράξει με αυτά της Θεσσαλονίκης!

Ο κ. Αυγενάκης συμπληρώνει επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός «δεν μας έχει αναφέρει με ποια κριτήρια χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: τους κατοίκους Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας. Δυστυχώς, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών-επιβατών των ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης και των ΜΜΜ της περιφέρειας».

«Αναμένουμε», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, «με ενδιαφέρον τον κ. Υπουργό να μας ενημερώσει για»:
  • την πολιτική που θα εφαρμόσει για την απαλοιφή της διαφυγής κερδών από τη μη πληρωμή εισιτηρίου (εισιτηριοδιαφυγή).
  • την απόφαση για την εφαρμογή ή μη ΦΠΑ 23% και την διαμόρφωση πολιτικής τιμής εισιτηρίων στα ΜΜΜ όλης της χώρας.
  • τον τρόπο αντιμετώπισης των ήδη μεγάλων χρεών που έχουν συσσωρευτεί στις αστικές συγκοινωνίες.
Και καταλήγει: 
Εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ο κ. Σπίρτζης ως «...κέφαλο-κυνηγούς» τους ελεγκτές που διενεργούν ελέγχους στις αστικές συγκοινωνίες, όπως είχε κάνει στις δηλώσεις του στις 29/06/2015; 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER