Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Χ. Σπίρτζης: «Η διοίκηση του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι έχει άλλους συνεργάτες και όχι τις Ελληνικές κυβερνήσεις»

Τον... ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής να διεκδικήσει νομικά περίπου 186 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Εργασίας.

Χθες ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΟΑΣΑ, η οποία μία μέρα πριν αποφάσισε να καταθέσει αγωγή και να ζητήσει χρωστούμενα από επιδοτήσεις εισιτηρίων ανέργων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

«Η διοίκηση του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι έχει άλλους συνεργάτες και όχι τις ελληνικές κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά, τοποθέτηση που φαίνεται να συνδέεται με παλαιότερη δήλωσή του ότι η διοίκηση του Οργανισμού συνεργαζόταν απευθείας με τους δανειστές. 

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν είχε αντικατασταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, κάτι που είχε προκαλέσει και την επίθεση του κ. Σπίρτζη κατά της πρώην προέδρου της Βουλής που δεν είχε έγκαιρα εγκρίνει τις σχετικές αλλαγές. 

Στο θέμα παρενέβη και η γενική γραμματέας Μεταφορών, Πέτη Πέρκα, η οποία διευκρίνισε ότι αυτά το ποσό που διεκδικεί ο ΟΑΣΑ αφορά επιχορηγήσεις του 2011 και του 2012 και όχι του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός προχωρεί στην άσκηση αγωγής διεκδικώντας οφειλές για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Το συνολικό ποσό που διεκδικεί ο ΟΑΣΑ είναι 185.931.909,40 ευρώ και με εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης δίνεται εντολή στη Νομική Υπηρεσία για την άσκηση της αγωγής αυτής. 

Πάντως μόνο για το 2015 τα χρέη των υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα από τα 21,5 εκατ. ευρώ που «κοστίζει» η μεταφορά με μειωμένο εισιτήρια στρατιωτών και στρατιωτικών και φοιτητών - μαθητών τα υπουργεία έχουν αποδώσει 1 εκατ. ευρώ στην ΣΤΑΣΥ και 1 εκατ. ευρώ στην ΟΣΥ. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER