Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Το ευχαριστώ της Google στους οδηγούς των ΜΜΜ

Εδώ και κάποιον καιρό η Google έχει τραβήξει μια διαφορετική πορεία όσον αφορά τα Doodles της.

Συνήθιζε να αφιερώνει τα Doodle σε σημαντικούς ανθρώπους της ιστορίας της ανθρωπότητας ή σε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν μια για πάντα τις ζωή όπως τη γνωρίζουμε. 

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό, ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τα πάντα και φυσικά η Google δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Εδώ και αρκετές μέρες, λοιπόν, τα Doodles είναι αφιερωμένα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό. 

Στην αρχή ευχαρίστησε τους γιατρούς, μετά ακολούθησαν οι αστυνομικοί, έπειτα οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα και χθες τίμησε τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. 

Σήμερα, «χειροκροτάει» μαζί με όλο τον κόσμο, τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι, όπως πολλοί άλλοι, δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να μην παραλύσει ολόκληρη η κοινωνία.

Καθώς είναι οι άνθρωποι χάρη στους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε μέσα στην πόλη. 

Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν αμάξι, ούτε λεφτά για ταξί. Ακόμα και σήμερα που η κινητικότητα σε αυτά έχει πέσει κατά 90%, τα ΜΜΜ είναι εξαιρετικά σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Το μήνυμα που θα εμφανιστεί αν κάποιος πατήσει το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω στο σήμα της Google, στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης είναι «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό». 


Σίγουρα οι γιατροί είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές αυτής της μάχης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και όσους δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου