Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πρωτομαγιά 2020: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κανονικά θα λειτουργήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλλεϋ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων τους, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορωνοϊού».

Ακινητοποιημένος θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ανήμερα Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του προαστιακού, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων, που και εκείνοι συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης».  

Να δούμε βέβαια τι θα συμβεί στην πράξη, γιατί ως γνωστό, οι εργαζόμενοι καλύπτονται από τη ΓΣΣΕ και μπορούν να πράξουν ανεξάρτητα, με το τι λέει το σωματείο τους...


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου