Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Εντατικοποιούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις Συγκοινωνίες

Στην εντατικοποίηση των μέτρων για την πρόληψη από τον κορωνοϊό για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρούν οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Οι διοικήσεις των τριών εταιρειών έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεών τους να αυστηροποιήσουν τα προληπτικά μέτρα κατά του κοργνοϊού ως εξής:
  • Τοποθέτηση του ειδικού banner με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, σε οθόνες τηλεματικής και στις οθόνες των σταθμών του μετρό και του τραμ.
  • Τοποθέτηση της αφίσας των οδηγιών εντός των λεωφορείων και των τρόλλεϋ, αλλά και των συρμών στα μέσα σταθερής τροχιάς, στο διαχωριστικό της πλάτης του οδηγού και στα εκδοτήρια.
  • Τοποθέτηση των οδηγιών και στις ιστοσελίδες των εταιρειών ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.
  • Προμήθεια και διάθεση σε οδηγούς και σε προσωπικό απολυμαντικού υγρού και γαντιών, ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρικού δυναμικού των εταιρειών.
  • Εντατικοποίηση των απολυμάνσεων σε καθημερινή βάση, σε οχήματα και συρμούς, με προτεραιότητα σε εκείνα που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο και τα λιμάνια.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών, σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό και τραμ, επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που εστιάζουν στα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, τα οποία οφείλουν όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση, πέρα από την απολύμανση συρμών και οχημάτων, με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, εντατικοποιούνται και τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών σε ολόκληρο το δίκτυο ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. 

ΠΗΓΗ: athina984.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου