Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Όλα καλά κύριε υπουργέ?

 


Άστραψε και βρόντηξε ο Χρυσοχοΐδης, εξεμάνη  ο Καραμανλής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταδίκασαν και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως.

Συνελήφθησαν άμεσα οι δυο αρνητές, Αλγερινοί, σεσημασμένοι και εν τέλει ανήλικοι ημεδαποί που τόλμησαν μια τόσο θρασύδειλη ενέργεια στον χώρο που κινούνται εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά και εργάζονται χιλιάδες.

Η τάξις απεκαταστάθη και ουδείς πλέον θα φοβάται να εργασθεί ή να μετακινηθεί στα ΜΜΜ.

Το γεγονός ήταν πρωτόγνωρο για όλους τους υπεύθυνους, εκτός από τους εργαζόμενους και τους επιβάτες. 

Προπηλακισμοί και πολλές φορές ξυλοδαρμοί οδηγών λεωφορείων, μικροκλοπές από πορτοφολάδες ή και επιθέσεις από περιστασιακές συμμορίες νεαρών σε βάρος επιβατών είναι καθημερινό φαινόμενο και μόνο ειρωνικά σχόλια μπορούν να φέρουν οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες των αρμοδίων.

Στο όνομα της ελεύθερης μετακίνησης, τα ΜΜΜ έχουν μετατραπεί σε χώρους ανεξέλεγκτης εισόδου και κυρίως αντικοινωνικής δράσης οποιουδήποτε το αποφασίσει, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και για την πλάκα του.

Χρήση ναρκωτικών ουσιών, μεταφορά ρυπαρών, υπερβολικά ογκωδών ή πολλές φορές και επικίνδυνων αντικειμένων, θεωρείται απλώς φυσιολογική.

Το πόσο ενδιαφέρονται οι υπεύθυνοι εφάνη από την σπουδή τους να απομονώσουν το κουμπί SOS που είχε τοποθετηθεί μαζί με την τηλεματική, αφού βέβαια πρώτα το πλήρωσαν ώστε να μην ζημιωθεί ο ανάδοχος.

Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τις επαναλαμβανόμενες κατά καιρούς εξαγγελίες υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε ερώτηση κάποτε νέου οδηγού προς έναν μειλίχιο και κυρίως έμπειρο επόπτη κίνησης, για το ποιος θα προστατεύσει τον εργαζόμενο, εδώθη η πιο σοφή και χρήσιμη απάντηση. <<Μην περιμένεις από κανέναν, μόνος σου πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου>>  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου