Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΜΜΜ: Από τη Δευτέρα πυκνώνουν τα δρομολόγια

Από την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 Μαΐου, πυκνώνουν τα δρομολόγια σε λεωφορεία και μέτρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, πρόκειται για σημαντική μέρα, καθώς ανοίγει το λιανεμπόριο και θα κινηθεί στα ΜΜΜ το 30% με 35% των επιβατών που κινούταν πριν την πανδημία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι εκτός από τα συχνότερα δρομολόγια, θα μπουν και εμβόλιμα δρομολόγια σε λεωφορεία και σε μετρό, με τις χρονοαποστάσεις να μειώνονται στα 5 λεπτά.

Ακόμη, ανέφερε πως θα δοθεί πίστωση στους χρήστες καρτών των απεριορίστων διαδρομών.

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκες στα ΜΜΜ και πως αυτή την βδομάδα θα μπει και διαχωριστικό νάιλον εκεί που είναι ο οδηγός.

Όσον αφορά στα ταξί, ο υπουργός είπε ότι είναι πιθανό σήμερα να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για να επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης.

Αύξηση στην τιμή των διοδίων και των τελών στα αεροδρόμια δε θα υπάρξει, ξεκαθάρισε, παρά το γεγονός ότι οι εταιρίες παραχώρησης ζητούν ενίσχυση για τα χρήματα που έχασαν την περίοδο των περιορισμών των μετακινήσεων.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού 
Για τις πτήσεις εσωτερικού, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με ό,τι ισχύ μέχρι τις 18 Μαΐου. Ωστόσο, σημείωσε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Για τις πτήσεις εξωτερικού, ο κ.Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της Ε.Ε. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου