Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γ. Κεφαλογιάννης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους στα ΜΜΜ

Η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, επιπλέον θα υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών γνωστοποίησε πως ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κεφαλογιάννης γνωστοποίησε πως ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει και για τον μήνα Μάιο, ενώ από τις 4/5 θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ .

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:
  • Στον Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά.
  • Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.
  • Στα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Επιπροσθέτως, ο υφυπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες:
Πρώτον, να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς.

Και δεύτερον, για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους. 

ΠΗΓΗ: pronews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου