Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης - Υπερταμείου για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Βαρύ είναι το κλίμα στις σχέσεις του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) με το υπουργείο Υποδομών, καθώς η ηγεσία του τελευταίου θεωρεί πως έχουν καθυστερήσει οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), που διαχειρίζεται μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ ΑΕ), που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλλεϋ. 

Οι επιδόσεις των διοικήσεων στις δύο θυγατρικές του ΟΑΣΑ, σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, δεν χαροποιούν την κυβέρνηση.

Η πλευρά του Υπερταμείου επικαλείται τις διαδικασίες που ακολουθεί. Μάλιστα, στην πέμπτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται πως «η αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων των θυγατρικών του ΟΑΣΑ, που είναι αρμόδιες για τα λεωφορεία και το μετρό, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες». 

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που συνέταξαν την έκθεση επισημαίνουν, επίσης, πως το Υπερταμείο «μέχρι σήμερα έχει επιλέξει και τοποθετήσει περίπου 65 μέλη διοικητικών συμβουλίων (εκτελεστικά και μη εκτελεστικά) στις επιχειρήσεις που ελέγχει μέσω ανοικτών, επαγγελματικών και διαφανών διαδικασιών».

Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως καταγράφεται καθυστέρηση όταν απαιτούνται άμεσες λύσεις, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, υποστηρίζουν πως «ουδείς ζήτησε να τοποθετηθούν πρόσωπα αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά να προχωρήσουν επιτέλους οι αλλαγές διοικήσεων». 

Προσθέτουν πως «όταν μία διοίκηση είναι με το ένα πόδι στην έξοδο δεν έχει κανένα λόγο να αναλάβει πρωτοβουλίες και αυτό συμβαίνει επί σχεδόν έξι μήνες». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου