Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Γ. Κεφαλογιάννης: Υλοποιούνται μέτρα βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα για την βελτίωση των ΜΜΜ

Σε ενέργειες βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα της αραίωσης των δρομολογίων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, που παραχώρησε στο REAL FM, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στο θέμα των συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. 

Δυστυχώς, ενώ υπάρχει ένας θεωρητικός στόλος 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν κάτι λιγότερο από 850. Τα υπόλοιπα κάποια είναι οριστικώς παροπλισμένα και κάποια χρήζουν συντήρησης για να επιστρέψουν στους δρόμους. 

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγοί και ένα από τα βασικά μέτρα που πήραμε από τις πρώτες μέρες ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα, είναι να αναζητούμε ορισμένους που ήταν σε κάποιες άλλες υπηρεσίες και ήδη έχει δοθεί εντολή να επιστρέψουν.

Είναι μικρός αριθμός γύρω στα 30 άτομα, αλλά από εκεί και πέρα είναι και μια άλλη κατηγορία οδηγών που είναι εκτός υπηρεσίας για ιατρικούς λόγους και αυτό πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, προσεγγίζει περίπου τους 500 οδηγούς. 

Γίνονται λοιπόν κάποιες ενέργειες βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αραίωσης δρομολογίων.

Από εκεί και πέρα γίνεται προγραμματισμός μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα με έναν νέο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, γιατί δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν. 


Trolleatzis: Ούτε κουβέντα όμως για το πόσοι «έφυγαν» σε βουλευτές και υπουργούς, ήρθαν αυτοί που ήταν αποσπασμένοι επί ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν με απόσπαση οι «άλλοι»


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου