Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αόριστες εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη για μετρό, λεωφορεία και επανασχεδιασμό έργων υποδομών

Αόριστες εξαγγελίες για μετρό, λεωφορεία και έργα υποδομής, καθώς και προαναγγελία ρύθμισης που είχε καταρτίσει ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση είχε να κομίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών.

Στον απόηχο της κατακραυγής των δηλώσεων περί «αποβρασμάτων» του υπουργού Μεταφορών, ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε χαμογελαστός στις 9 το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, όπου τον υποδέχτηκαν ο Κ. Καραμανλής και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα στο μετρό της Αθήνας και τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων στο μετρό της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο Κυρ. Μητσοτάκης λησμόνησε να αναφερθεί με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, δεδομένου, όπως παραδέχεται εξάλλου και η κυβερνητική ανακοίνωση, οι συρμοί του μετρό είναι ήδη στο κόκκινο της λειτουργίας τους. 

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των συρμών, ωστόσο, ο πρόεδρος της δεν απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό μένοντας σε αόριστα ευχολόγια ότι «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποσχέθηκε αύξηση των δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να δεσμευτεί για τη συνέχιση του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με την ανανέωση του στόλου λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον διαγωνισμό, για τα οποία είχε υπογράψει ήδη ο Χρ. Σπίρτζης.

Η στάση αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της αν. τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πέρκα, η οποία κατήγγειλε την αοριστία των εξαγγελιών Μητσοτάκη ζητώντας ταυτόχρονα απαντήσεις για το αν: «Θα προχωρήσουν την ανανέωση του στόλου λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα προχωρήσουν στη συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό των συρμών του Ηλεκτρικού που εμείς εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση; Θα συνεχίσουν την πορεία ενίσχυσης του Ελληνικού Σιδηρόδρομου».

ΠΗΓΗ: avgi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου