Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση του προέδρου του ΟΑΣΑ, με αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.)

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, συναντήθηκε χθες στα γραφεία του Οργανισμού με αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημά τους. 

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη μετακίνηση των φοιτητών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη βελτίωση των δρομολογίων προς την Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και στην ανεμπόδιστη έκδοση προσωποποιημένων ATH.ENA Card μειωμένου κομίστρου για τους πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι δεν είναι ακόμη κάτοχοι φοιτητικής ταυτότητας.

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς των εκπροσώπων του Οργανισμού, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα όχι μόνο για την πιστή τήρηση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τη φοιτητική κοινότητα, αλλά για σημαντική πύκνωσή τους. 

Επίσης τονίστηκε ότι από τον Οργανισμό έχει δοθεί ήδη εντολή προς τους εκδότες να εκδίδουν προσωποποιημένες κάρτες στους πρωτοετείς φοιτητές μόνο με βεβαίωση από τη Σχολή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Τάσος Ταστάνης έκανε την εξής δήλωση: «Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τους εκπροσώπους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Άλλωστε ο ΟΑΣΑ, ως ένας δημόσιος Οργανισμός που σέβεται την αποστολή του, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θετική διάθεση τα προβλήματα μετακίνησης της φοιτητικής νεολαίας. 

Τους διαβεβαιώσαμε λοιπόν ότι και τα δύο ζητήματα που έθιξαν βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι στο πλαίσιο του Στρατηγικού μας Σχεδίου για την επόμενη τετραετία, προβλέπεται σύντομα η εγκατάσταση Wi-Fi στα οχήματα του Ομίλου, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Ένα έργο που θα εξυπηρετήσει ασφαλώς όλους τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τη νεολαία, σημαντικό τμήμα της οποίας είναι και οι φοιτητές».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου