Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Όλα τα ρεκόρ έσπασε το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα με 1,1 εκατ. κάρτες

Όλα τα ρεκόρ έχει σπάσει η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών στον ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζης, έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί 1.100.00 κάρτες, εκ των οποίων οι 746.000 περίπου είναι προσωποποιημένες, και περίπου 350.000 είναι μη προσωποποιημένες. 

Το ρεκόρ είναι άνευ προηγουμένου αν σκεφτούμε ότι η έκδοση καρτών με το παλιό σύστημα δεν ξεπερνούσε τις 250.000.

Ενδιαφέρονται είναι και τα στοιχεία για ειδικές ομάδες επιβατών καθώς έχουν εκδοθεί 32.000 κάρτες στους συμπολίτες μας με αναπηρία και έχουν εκδοθεί και 175.000 κάρτες σε ανέργους, που μετακινούνται δωρεάν.

Τώρα, το στοίχημα επικεντρώνεται στα λεωφορεία όπου είναι και το μελανό σημείο της επιτυχίας του νέου "έξυπνου" συστήματος εισιτηρίου. 

Από τη μία γίνεται προσπάθεια να εισέρχονται όλοι οι επιβάτες μόνο από την μπροστινή είσοδο και να ελέγχονται από τον οδηγό. Οι οδηγοί αντιδρούν και μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση.

Από την άλλη ακόμα και εκείνοι που έχουν κάρτα θεωρούν δεδομένο ότι μπαίνουν και δεν εμφανίζουν την κάρτα με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλλεϋ να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Το πλέον βασικό μέτρο που αυτή τη στιγμή λείπει από τις οδικές συγκοινωνίες είναι να ενημερωθεί και να πειστεί αρχικά το κοινό για να μπαίνει από την μπροστινή πόρτα και να πειστούν οι οδηγοί ότι είναι μέρος της καθημερινότητας τους ο έλεγχος εισόδου. 

Είναι βέβαιο ότι το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους καθώς για πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένας έλεγχος όμως με την εφαρμογή αυτού του συστήματος εν καιρώ θα υπάρξει η εύρυθμη λειτουργία και το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορέσει πειστικά να παρουσιάσει στοιχεία κίνησης στα δύο αυτά μέσα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσουν και οι εναπομείναντες σταθμοί της Γραμμής 1 του Μετρό ενώ παρατηρήθηκε πως η διάρκεια που ανοίγει η κάθε πύλη είναι αρκετά μεγάλη ώστε να περνούν και επιβάτες χωρίς εισιτήριο.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου