Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τελικές... πρόβες για τις μπάρες στο μετρό

Ο ΟΑΣΑ εντατικοποιεί το καθολικό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του μετρό, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της πύλης των ΑμεΑ.

Χθες για μερικές ώρες έκλεισαν όλες οι πύλες στους σταθμούς «Σεπόλια», «Συγγρού - Φιξ», «Ευαγγελισμός» και «Αμπελόκηποι».

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί ολιγόωρο καθολικό κλείσιμο πυλών σε τέσσερις σταθμούς και αύριο σε ακόμα τέσσερις, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το «Σύνταγμα».

Το κλείσιμο όλων των πυλών, έστω και πιλοτικά, δείχνει ότι η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι ενθαρρυντικά δεδομένου ότι τα έσοδα του ΟΑΣΑ ξεπέρασαν τον Μάρτιο το 17%, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα (με άνοδο έκλεισε και ο Απρίλιος), ενώ ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 700.000.

Στο μεσοδιάστημα ο Οργανισμός έχει «λανσάρει» προηγμένες υπηρεσίες, όπως τη φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού και τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας σε 100 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Επειδή το αμέσως προσεχές διάστημα ολοένα και περισσότεροι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα οδηγούνται σε καθολικό κλείσιμο πυλών, το επιβατικό κοινό καλείται να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card) και να επικυρώνει το εισιτήριο/κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου και στις πύλες του σταθμού εξόδου. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου