Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σπίρτζης: Ανάσταση της ΕΛΒΟ μέσα από το διπλό ΣΔΙΤ για λεωφορεία σε Αθήνα - Θεσσαλονικη

Ανάσταση της ΕΛΒΟ μέσα από το διπλό σχεδιαζόμενο ΣΔΙΤ για την κατασκευή και αγορά περίπου 2.000 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βλέπει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης" ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Όπως σημείωσε στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η προκήρυξη 2 ΣΔΙΤ που θα περιλαμβάνουν την παραγωγή αλλά και τη συντήρηση των λεωφορείων. 

Το πρώτο ΣΔΙΤ (εφόσον "βγαίνει" τεχνοοικονομικά) θα αφορά την κατασκευή - παραγωγή αλλά και συντήρηση λεωφορείων Euro 6 και Euro 7 γενιάς.

Το δεύτερο, όπως τόνισε θα είναι για μικρότερα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα αναβαθμίσουν και το αστικό περιβάλλον στα δύο μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα.  

"Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει όλες αυτές τις ιδέες που σας είπα σε τεχνοκρατικό επίπεδο και σε επίπεδο διαδικασιών για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτές τις δύο που είναι πολύ βασικές δράσεις" είπε ο κ. Σπίρτζης.

Μεγάλος στόχος είναι η ανάσταση της ΕΛΒΟ καθώς όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός, "είναι απόλυτα λογικό ένα κομμάτι της παραγωγικής δομής των προμηθειών του ελληνικού δημοσίου να φροντίζουμε όπως και όλες οι χώρες ένα κομμάτι της παραγωγής να είναι στη χώρα μας. Και δε μπορεί βέβαια όταν έχεις τέτοιες ανάγκες σαν χώρα να κλείνεις δομές παραγωγικές όπως είναι η ΕΛΒΟ.

Άρα είναι απόλυτα λογικό να προσπαθούμε να βρούμε τέτοιου είδους λύσεις πού να εντάσσονται εταιρείες που είναι σε εκκαθάριση όπως η ΕΛΒΟ, ο εξοπλισμός τους, οι εργαζόμενοι, η τεχνογνωσία τους σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό που θα καλύπτει και την προμήθεια των δημόσιων λεωφορείων και των ελληνικών ιδιωτικών και τη συντήρησή τους και μία σειρά από δράσεις που αυτή τη στιγμή τις παίρνουν από το εξωτερικό ενώ θα μπορούσαν με μεγάλη άνεση και με μία καλύτερη οργάνωση, να παραμείνουν στη χώρα μας, να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί, εμείς έχουμε μία άλλη λογική για το πώς πρέπει η χώρα να παράξει πλούτο". 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου