Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υποδέχονται με απεργία, τους επενδυτές

Με 24ωρη απεργία σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υποδεχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τους κρατικούς ιταλικούς σιδηροδρόμους. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί στην Κέρκυρα να μπουν οι τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie delo Stato. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) που αντιτίθεται στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποφάσισε για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας. Λόγω της απεργίας δεν θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο της γραμμής 3 του μετρό. 

Η ΠΟΣ με κάλεσμα της προς τα άλλα σωματεία των μεταφορών (Μετρό, λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) είχε ζητήσει να ενεργοποιηθεί η απόφαση του συντονιστικού των μεταφορών, για κοινή πραγματοποίηση απεργιών, μια απόφαση που όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, τα άλλα σωματεία, δεν έχουν σκοπό να υλοποιήσουν.  (Εκτός ίσως από το Σωματείο Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών, το οποίο θα πραγματοποιήσει αύριο έκτακτο Δ.Σ. με θέμα: κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών με αφορμή την επερχόμενη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Πάντως, τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας αναμένεται να αρχίσουν από αύριο Τρίτη, λόγω των στάσεων εργασίας που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και στα αστικά λεωφορεία, διαμαρτυρόμενοι για τις πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού και ανταλλακτικών, καθώς και για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών μέσω της ένταξής τους στο Υπερταμείο. 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου από 5 έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 

ΠΗΓΗ: tanea.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου