Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Δυσοίωνο είναι το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών

Δυσοίωνο είναι το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το οικονομικό έτος 2015. 

Ο ΟΑΣΑ, που είχε κλείσει το 2014 με κέρδη που ανήλθαν στα 645.000 ευρώ, εμφανίζεται την αμέσως επόμενη χρονιά να καταγράφει ζημίες του ύψους των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Παράλληλα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών έχει λαμβάνειν από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας το ποσόν των 185 εκατομμυρίων ευρώ (που με τους τόκους υπερημερίας γίνονται 245), το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή μειωμένων εισιτηρίων σε ειδικές κατηγορίες επιβατών. 

Όπως καλά καταλάβατε όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να εισπράξει, αλλά επιπλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τα πάρει ποτέ (ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος ή πιο απλά αυτός που δεν έχει μαντήλι να κλάψει δεν μπορεί και να σε πληρώσει). 

Ως επιστέγασμα, σημαντικός αριθμός οχημάτων παραμένει ακινητοποιημένος στα Αμαξοστάσια, είτε γιατί του έχουν αφαιρεθεί βασικά μηχανικά εξαρτήματα που έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία που ακόμη κινούνται, είτε επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για επισκευές. 

Και ασφαλώς παραμένει μεγάλος ο αριθμός των επιβατών που μετακινείται λαθραία, είτε γιατί δεν έχει λεφτά ούτε για το εισιτήριο, είτε από αντίδραση για τα όσα δυσάρεστα ζει στην οικονομική του καθημερινότητα. 

Το 2017 δεν αναμένεται καλύτερο με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου