Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Θεοχάρης: Με απόφαση Παππά το Μετρό γίνεται «βήμα προπαγάνδας»

Την ανησυχία του για την απροκάλυπτη πλέον συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για την χειραγώγηση του Τύπου και τον έλεγχο της Ενημέρωσης των πολιτών εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό με την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

«Ο κ. Παππάς από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Στη σχετική εκδήλωση που έγινε εν κρυπτώ, σαν να επρόκειτο για κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ήταν αποκαλυπτικός. Δε θέλει -είπε- ο χρόνος μεταφοράς των Αθηναίων να είναι χρόνος "νεκρός"», είπε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε: 

 «Οι σταθμοί του μετρό είναι "ένα βήμα για να λέει η πολιτική ηγεσία ότι έχει επιτελέσει έργο". Αυτό δεν είναι κριτική προς την κυβέρνηση. Είναι τα λόγια του κ. Παππά. Ομολογεί ότι εκείνος θα δίνει στον πολίτη 'την εικόνα της ημέρας και την χρήσιμη πληροφόρηση που δικαιούται'».

Η στρατηγική της κυβέρνησης εναντίον της ελευθερίας του Τύπου είναι γνωστή, σχολίασε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού. 

«Από τον διαγωνισμό φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών έως την τοποθέτηση κομματικού επιτρόπου στον ΔΟΛ. Το καινούριο δεδομένο είναι ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Το ομολογεί και το διατυμπανίζει», κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου