Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαθιστούν τον εξοπλισμό για τα «έξυπνα» εισιτήρια υπό άκρα μυστικότητα

Καμία προστασία έναντι των επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα συστηματικά πλέον στις αστικές συγκοινωνίες δεν προσφέρεται σε επιβάτες και εργαζομένους, ενώ η περιουσία των μέσων μαζικής μεταφοράς γίνεται θύμα βανδαλισμών χωρίς την παραμικρή παρέμβαση. 

Το πρόσφατο περιστατικό εμπρησμού τριών τρόλλεϋ έξω από το Πολυτεχνείο ήταν ένα από τα πολλά που σημειώνονται στην περιοχή, με τους οδηγούς των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) να αρνούνται πλέον να επιβιβαστούν για την εκτέλεση των συγκεκριμένων δρομολογίων. 

Την ίδια στιγμή, τα ακυρωτικά μηχανήματα στα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά και σε λεωφορεία φαίνεται ότι έχουν συγκεντρώσει το μένος βανδάλων, που αυτοαποκαλούνται μέλη ενός κινήματος που διεκδικεί τη δωρεάν χρήση των αστικών συγκοινωνιών.

Κατά την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, όσο καίγονταν τα τρία τρόλλεϋ στο κέντρο της Αθήνας, ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα στον σταθμό «Ειρήνη» των ΗΣΑΠ όπως επίσης και στον σταθμό «ΚΑΤ» καταστράφηκαν ύστερα από επιθέσεις αγνώστων. 

Το κόστος κάθε επίθεσης σε σταθμό του μετρό μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 100.000 ευρώ εάν συνυπολογιστούν τα μηχανήματα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός. 

Από τα χέρια των βανδάλων δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν ούτε τα καινούργια ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα οποία με το που άρχισαν να τοποθετούνται, υπέστησαν και τις πρώτες φθορές. 

Πρώτο «θύμα» του μένους κατά του κρατικού μηχανισμού ήταν ακυρωτικό μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές εβδομάδες, όταν το λεωφορείο βρισκόταν στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Εντύπωση προκάλεσε και σε αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής. Ακολούθησαν αντίστοιχες επιθέσεις σε εξοπλισμό του έξυπνου εισιτηρίου και στο μετρό.

Οι εργαζόμενοι των ΟΣΥ υποστηρίζουν ότι οι τεχνικοί της κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τοποθετούν τα μηχανήματα «μετά φόβου Θεού». 

Προχωρούν στην εγκατάσταση του εξοπλισμού στα 2.000 λεωφορεία και τρόλλεϋ των ΟΣΥ με άκρα μυστικότητα. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι των ΟΣΥ, επιλέγουν να μη μεταβαίνουν με οχήματα της εταιρείας για να μη φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει τοποθέτηση εξοπλισμού. 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου