Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους δικαίωση: Πέρασε η τροπολογία για την επαναφορά των απολυμένων στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος, είναι αυτός που δεν δίνεται!
 Όπως ενημερωθήκαμε πέρασε από την Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (3η κατάθεση), η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 250 συναδέλφων που απολύθηκαν το 2010 από την ΣΤΑΣΥ!

Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη που δικαιώνει τους αγώνες των συναδέλφων στην ΣΤΑΣΥ, έναν αγώνα που διαρκεί 4 χρόνια! 

Τι και αν τους επιστράτευσαν, τι και αν όλα τα συστημικά ΜΜΕ τους χτύπησαν ανελέητα, τι και αν η ΗΓΕΣΙΑ του κινήματος εκείνη την περίοδο ήταν απούσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Γενάρη του 2013, τι και αν και άλλα Σωματεία αρνήθηκαν να συσπειρωθούν στον τότε αγώνα, τι και αν τους λοιδόρησαν και επαγγελματίες του συνδικαλισμού (οι γνωστοί Σαμαροφύλακες) και τους χρησιμοποιούσαν σαν παράδειγμα προς αποφυγήν (επειδή επιστρατεύτηκαν) σε συνελεύσεις για να φοβίζουν τους εργαζόμενους...

Αυτοί συνέχιζαν την προσπάθεια δημιουργώντας δομές αλληλεγγύης. 

Σε όλους τους αγώνες παρόντες, αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στην Χαλυβουργία, παρόντες στα μπλοκ των αγροτών, δίπλα στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια των διοδίων και σε πολλά ακόμα άλλα... 

Τελικά οι συνάδελφοι μας δικαιώθηκαν.

Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος λέμε και ξαναλέμε εμείς εδώ και χρόνια στο στέκι της έλξης και ακράδαντα πιστεύουμε ότι αν οι εργαζόμενοι πιστεύουν και συστρατεύονται σε κοινά αιτήματα μπορούν να δημιουργούν μέτωπα αγώνα που μπορούν να φέρουν νίκες και ανατροπές.

Και επειδή γνωρίζουμε και από πρώτο χέρι (και μιλώντας με τον συνάδελφο Αντώνη Σταματόπουλο το επιβεβαιώσαμε) και τις προσπάθειες που έκανε ο συνάδελφος μας Θανάσης Λεβέντης σε συνεργασία με τους συναδέλφους στην ΣΤΑΣΥ για το θέμα, τονίζουμε το αυτονόητο.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ πρέπει να αναθερμανθεί. 

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ πλέον ότι μπορούμε οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και στις συγκοινωνίες να κάνουν πολλά πράγματα.  

Το Στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER