Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΟΑΕΕ: Μείωση στις συντάξεις αντί της εισφοράς στις επιχειρήσεις

Αναλογική μείωση της σύνταξης αντί για επιβολή εισφοράς 1 τοις χιλίοις επί του τζίρου επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Προτάθηκε συγκεκριμένα η ένταξη όσων αυτοαπασχολούμενων οφείλουν και πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης για πληρωμή των οφειλών τους σε έως και 48 δόσεις, με το ποσό να παρακρατείται από την σύνταξη.

Πηγές των εμπόρων ανέφεραν ότι η πρόταση αυτή ακούστηκε με ενδιαφέρον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο υπάρχει ως όρος από 1/1/2013 να καταβληθεί εισφορά 1 τοις χιλίοις επί του τζίρου σε όσους εργοδότες έχουν έστω και έναν αυτοαπασχολούμενο.

Η διάταξη δεν εφαρμόζεται, η Τρόικα πιέζει για ισοδύναμο μέτρο, η διάταξη που προέβλεπε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των νέων συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ, που θα οδηγούσε σε μείωση συντάξεων έως 30%, απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και πλέον αναμένεται το νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ωστόσο ότι η πρόταση του Επιμελητηρίου έχει πολλές δυσκολίες στην υιοθέτησή της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, όσοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ χρωστούν δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη, αφού δεν μπορούν να «κλείσουν» την επιχείρησή τους.

ΠΗΓΗ: capital.gr0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER