Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Άρχισε το ξεπούλημα: Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ κτηρίου της ΕΤ-3

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Π. Καλφαγιάννης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Στην προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει πως η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής δεν έχει καμία αιτιολογία για τη μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα του εν λόγω ακινήτου, στο οποίο η ΕΡΤ έχει αναγείρει και συντηρεί με δικές της δαπάνες κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων, πομπούς βραχέων σημάτων, κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην προσφυγή, από τη μεταβίβαση αυτή τα εισοδήματα της ΕΡΤ θα μειωθούν κατά τη διαχειριστική χρήση 2013 κατά 18.130.000 ευρώ περίπου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει πως στην εν λόγω απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των εγκαταστάσεών του και για τα ποσά που έχει καταβάλει η ΕΡΤ για να βελτιωθεί και να συντηρηθεί το κτίριο, ενώ δεν γίνεται αναφορά ούτε σε τέλη, φόρους που έχει καταβάλλει η δημόσια ραδιοτηλεόραση για το συγκεκριμένο κτίριο.

Στην προσφυγή επισημαίνεται ακόμη πως παραβιάζεται το άρθρο 17 του Συντάγματος που απαγορεύει την απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, το άρθρο 20, καθώς πριν από τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παρέχει τις απόψεις της, αλλά και το άρθρο 15 του συνταγματικού χάρτη που προστατεύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς η μεταβίβαση συνδέεται άρρηκτα με την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου