Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στην εντατική οδηγοί του μετρό λόγω ηλεκτροπληξίας – Αύριο διαμαρτυρία στον σταθμό Συντάγματος

Ως «μεροκάματο του τρόμου» μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί η εργασία στο μετρό, έπειτα από τα απανωτά περιστατικά ηλεκτροπληξίας σε ηλεκτροδηγούς του μετρό, μέσα στην καμπίνα του οδηγού.

Όπως καταγγέλλει ο Θάνος Παπασωτηρίου, υπάλληλος ανεφοδιασμού, μέλος του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΛΜΑ στις σταθερές συγκοινωνίες και πρώην ηλεκτροδηγός, ήδη τρεις συνάδελφοι του έχουν νοσηλευθεί στην εντατική. Σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο τελευταίος.

Ο κ. Παπασωτηρίου σημειώνει ότι τα χτυπήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας που επικρατούν ήδη, οι οποίες οδηγούν σε υψηλά ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο και καρδιοπάθειες.

Μάλιστα, έπειτα από την είδηση των ηλεκτροπληξιών των μελών του σωματείου των εργαζομένων, ο πρόεδρος Αντώνης Σταματόπουλος και άλλα μέλη κίνησαν όλες τις διαδικασίες, με αποκορύφωμα την παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι στο σταθμό Συντάγματος.

Βέβαια, ο κ. Παπασωτηρίου σχολίασε ότι είναι απορίας άξιο το πως οι συνδικαλιστές δεν έχουν θίξει μέχρι τώρα το ζήτημα, δεδομένου ότι έχουν συμβεί συνολικά εννέα περιστατικά τον τελευταίο χρόνο!
Ο κ. Παπασωτηρίου χαρακτήρισε το μετρό ως ένα «μετρό με συναδέλφους που αγωνίζονται μέσα σε συνθήκες αντίξοες και περιβάλλον καρκίνου να συντηρήσουν τρένα, δίκτυο γραμμών και να κάνουν επισκευές» και ως «ένα μετρό όπου οι άρτια εκπαιδευμένοι συνάδελφοι στο δίκτυο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ασφάλεια, συνέπεια και ταχύτητα στο επιβατικό κοινό».

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα περιμένουν την επαναπρόσληψη 275 απολυμένων άρτια εκπαιδευμένων συναδέλφων τους.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου