Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Με ΔΟΚ πινακίδες τα νέο-εισαγόμενα λεωφορεία

Τη δυνατότητα να κυκλοφορούν με πινακίδες ΔΟΚ έχουν πλέον όλα τα λεωφορεία που εισάγονται από το εξωτερικό και θα χρησιμοποιηθούν από τα ΚΤΕΛ για παροχή συγκοινωνιακού έργου στον ΟΣΕΘ και στον ΟΑΣΑ.

Η ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει το δυναμικό των λεωφορείων για την αποφυγή συνωστισμού του κοινού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ρίχνει στη «μάχη» και τα ΚΤΕΛ. 

Μάλιστα με απόφασή του ο υφυπουργός μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προβλέπει για τους επόμενους έξι μήνες να κυκλοφορούν με πινακίδες ΔΟΚ (δοκιμαστική κυκλοφορία) όλα τα λεωφορεία που εισάγονται από το εξωτερικό και θα χρησιμοποιηθούν από τα ΚΤΕΛ για παροχή συγκοινωνιακού έργου στον ΟΣΕΘ και στον ΟΑΣΑ.

Αναλυτικά η απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών , Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Έκτακτα μέτρα περί χρήσεως στοιχείων δοκιμαστικής κυκλοφορίας (ΔΟΚ). 
Στο πλαίσιο της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων που εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο εντός της περιοχής αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.), σας πληροφορούμε ότι από τη θέση σε ισχύ της παρούσας και για χρονικό διάστημα έξι μηνών, επιτρέπεται στα λεωφορεία που εισάγονται στην Ελληνική Επικράτεια και προορίζονται για την παροχή συγκοινωνιακού έργου που εκτελείται στο πλαίσιο του ν.3920/2011 (Α` 87) και του ν.4482/2017 (Α` 102), να χρησιμοποιούν στοιχεία δοκιμαστικής κυκλοφορίας τύπου ΔΟΚ που έχουν χορηγηθεί κατ` εφαρμογή της υπ` αριθμ. Α−18382/1905/22-08-2013 (Β` 2046) Υ.Α. κατά την κυκλοφορία τους εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου