Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΑΣΕΠ: «Πράσινο φως» για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΣΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία ανοίγει το δρόμο για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ. αρ. 161, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπως αυτών που προκύπτουν από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις κάτωθι ειδικότητες:
  • ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών
  • ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών
  • ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε., Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.
Οι προσλήψεις γίνονται με ευθύνη των οικείων φορέων, βάσει της σειράς προτεραιότητας και των κριτηρίων του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Η προκήρυξη εκδίδεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν εισήγησης του οικείου φορέα και ύστερα από έγκριση του Α.Σ.Ε.Π., η οποία διαβιβάζεται εντός 10 ημερών από την ημέρα παραλαβής της εισήγησης του ενδιαφερόμενου φορέα.

Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται τα κάτωθι: α) ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που προσλαμβάνεται ανά κατηγορία και ανά φορέα απασχόλησης, β) τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά ανά κατηγορία προσωπικού.

Ειδικά για τους οδηγούς απαιτούνται:
Η κατοχή άδειας οδήγησης της οικείας κατηγορίας και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 51/2012 (Α΄101), καθώς και τα προσόντα του άρθρου 21 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39) τα κριτήρια κατάταξης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α΄28)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ανέρχεται σε 15 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης. Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του οικείου φορέα και του Α.Σ.Ε.Π.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως, με συστημένη επιστολή ή ηλεκτρονικά, στον οικείο φορέα, ο οποίος τις αξιολογεί και συντάσσει προσωρινούς πίνακες κατάταξης, προσληπτέων και απορριπτέων μέσα σε 1 μήνα από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι προσωρινοί πίνακες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του φορέα και αποστέλλονται στο Α.Σ.Ε.Π., μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για έλεγχο νομιμότητας. Κατά των προσωρινών πινάκων οι υποψήφιοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 5 ημερών που αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσής τους.

Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί τον έλεγχο νομιμότητας και τον κατ’ ένσταση έλεγχο μέσα σε 20 ημέρες από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα προσληπτέων, διανύουν, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον οικείο φορέα, ειδική δοκιμαστική υπηρεσία διάρκειας 1 έτους, για την οποία συνάπτεται σύμβαση δοκιμαστικής υπηρεσίας με αποδοχές.

Μετά από την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, διενεργείται έλεγχος καταλληλότητας και επάρκειας του προσωπικού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον καταστατικό του οικείου φορέα.



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου