Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΜΜΜ: Μείωση 90% της επιβατικής κίνησης λόγω κορωνοϊού - Το πλάνο για την επόμενη ημέρα

Συρρίκνωση της επιβατικής κίνησης κατά 90% στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων, από τις περίπου 900.000 ημερήσιες επικυρώσεις εισιτηρίων πριν την πανδημία, σήμερα πραγματοποιούνται κάτω από 100.000 σε όλα τα μέσα.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού και η αναπροσαρμογή των δρομολογίων, ώστε να πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. 

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε τις κατευθύνσεις για την επόμενη ημέρα και ζήτησε από τους τρεις οργανισμούς να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο επανεκκίνησης.

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων που δεν μπορούν να απέχουν από την εργασία τους, καθώς και του υγειονομικού προσωπικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δόθηκαν σαφείς οδηγίες ώστε τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες. 

Στις οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), έχει ήδη υπάρξει ενίσχυση με 70 επιπλέον λεωφορεία κατά τις πρωινές ώρες (6-10 π.μ.) και με 45 επιπλέον λεωφορεία το απόγευμα (3-6 μ.μ.). Κατά τις ώρες αιχμής έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και στο μετρό.

Ειδικότερα, ζητήθηκε από τις διοικήσεις να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία αναφοράς, ώστε εάν χρειαστεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολόγιων για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ιδίως του υγειονομικού/νοσηλευτικού προσωπικού.

Ως προς τις απολυμάνσεις συρμών και οχημάτων, την εντατικοποίηση των οποίων είχε ζητήσει ο κ. Καραμανλής, αυτές πραγματοποιούνται πλέον με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα, ενώ συνεχίζονται και οι νεφώσεις. 

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό και του τραμ, γίνονται απολυμάνσεις ανά δίωρο. Έχουν δοθεί γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό όλων των οργανισμών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, κ. Γιάννης Γκόλιας και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νίκος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΣΥ, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Στέφανος Αγιάσογλου και από τη ΣΤΑΣΥ ο πρόεδρος, κ. Χαράλαμπος Δαμάσκος και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νίκος Χαιρέτας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου