Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Μέσω Ταχυδρομείων και Τραπεζών η πληρωμή προστίμων στην ΟΣΥ

Εναλλακτικά κανάλια πληρωμής των προστίμων που έχουν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα από ελεγκτές κομίστρου σε λεωφορεία και τρόλλεϋ μέσω Ταχυδρομείων ή Τραπεζών προτείνουν οι ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με την εταιρία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα έστω και την προσωρινή παράταση στις πληρωμές για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή μέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι φορείς ανακοινώνουν μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, ενώ και οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς έχουν ήδη προτείνει από χθες τη δωρεάν μετακίνηση των επιβατών για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.

Αναφορικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε παραβάτες από τις ΟΣΥ σε σχετική ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας, επισημαίνεται ότι αρχής γενομένης από αυτήν την εβδομάδα η πληρωμή τους θα πραγματοποιείται ως εξής:

Μέσω ταχυδρομικών επιταγών ΕΛΤΑ.

Μέσω κατάθεσης ποσού στους λογαριασμούς των τραπεζών Ε.Τ.Ε. (Εθνική) – GR4301101040000010447181271, ALPHA BANK A.E. – GR0601401040104002320005134.

Η εταιρία διευκρινίζει πως οι εξοφλήσεις μέσω ΕΛ.ΤΑ., δύναται να πραγματοποιηθούν με απλή Ταχυδρομική Επιταγή, συνοδευόμενη από το Στέλεχος του προστίμου που επιδόθηκε από τον Ελεγκτή Κομίστρου. Προκειμένου να ενημερωθεί η Ο.ΣΥ. Α.Ε. για την εν λόγω καταβολή και αντίστοιχα να εξοφληθεί η Πράξη Προστίμου στο όνομα του παραβάτη, πρέπει στην οπίσθια όψη του αποκόμματος (χώρος για μηνύματα στον Παραλήπτη) της Ταχ/κής επιταγής, να αναγράφονται απαραιτήτως ο αριθμός της Πράξης Προστίμου, η ημερομηνία επιβολής του, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραβάτη, ή να συνοδεύεται από το «ροζ» Στέλεχος του προστίμου ή από απλό φωτοαντίγραφο αυτού.

Στις περιπτώσεις εξόφλησης μέσω κατάθεσης ποσού στους αντίστοιχους Λογαριασμούς των ανωτέρω Τραπεζών και προκειμένου ομοίως να ενημερωθεί η Ο.ΣΥ. Α.Ε. για την εν λόγω καταβολή και αντίστοιχα να εξοφληθεί η Πράξη Προστίμου στο όνομα του παραβάτη, πρέπει στην αιτιολογία του καταθετηρίου, να αναγράφονται απαραιτήτως, ο αριθμός της Πράξης Προστίμου, η ημερομηνία επιβολής του, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραβάτη, ή το καταθετήριο να συνοδεύεται από το «ροζ» στέλεχος του προστίμου, ή από απλό φωτοαντίγραφο αυτού.

Λόγω του ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των σχετικών παραστατικών και προς την αμεσότητα πληροφόρησης της εταιρίας για την έγκαιρη εξόφληση του προστίμου, οι ΟΣΥ προτείνουν το αντίγραφο της κατάθεσης να αποστέλλεται παράλληλα μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: prostimo@osy.gr

Όσον αφορά στην υποβολή παραπόνων ή καταγγελιών από επιβάτες, αυτά πλέον θα γίνονται δεκτά μόνο μέσω φαξ (210- 4922075), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (prostimo@osy.gr). Για άμεση και έγκυρη ενημέρωσή οι ΟΣΥ προτείνουν τις κλήσεις στο πληροφοριακό κέντρο 11185, το οποίο λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα 365 ημέρες το χρόνο.

Εκτεθειμένοι αισθάνονται οι οδηγοί 
Από την πλευρά τους οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλλεϋ, οι οποίοι εξακολουθούν να εκτελούν έστω και τα μειωμένα δρομολόγια που απαιτεί ο προγραμματισμός της εταιρίας, ζητούν για ακόμα μία φορά την απομόνωση της θέσης του οδηγού του οχήματος από την υπόλοιπη καμπίνα.

Επισημαίνουν ότι ο αποκλεισμός της μπροστινής πόρτας με κορδέλες και αλυσίδες μπορεί να απαγορεύει την επιβίβαση και αποβίβαση από το σημείο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο ανάσχεσης της διασποράς του κοροναϊού.

Πολλοί απ΄αυτούς μάλιστα έχουν έρθει σε απόγνωση φτάνοντας στο σημείο να σηκωθούν από τη θέση τους και να παρακαλέσουν επιβάτες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις.

Μεγαλύτερη αγωνία έχουν οι οδηγοί, οι οποίοι εξυπηρετούν τις γραμμές του Αεροδρομίου, καθώς υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου επί του οχήματος από τον οδηγό με μετρητά με αποτέλεσμά να συνεχίζουν να κάνουν συναλλαγές με χρήματα, να δίνουν ρέστα, κλπ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου