Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κορωναϊός: Τέλος στην είσοδο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία & τρόλλεϋ

Τέλος στην είσοδο σε λεωφορεία και τρόλλεϋ από την μπροστινή πόρτα βάζει ο ΟΑΣΑ ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των οδηγών λεωφορείων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό.

Σε έγγραφό του προς την αρμόδια διεύθυνση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος τονίζει πως «αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης από την πρώτη θύρα των οχημάτων».

Επίσης συστήνει λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών υπογραμμίζοντας πως «είναι απαραίτητος βάσει των κανόνων υγιεινής ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και τα τέρματα καθώς και η λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών».

Επιπλέον σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, από την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου αναμένεται να αραιώσουν σημαντικά τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλλεϋ, κυρίως εξαιτίας των αδειών που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι γονείς μικρών παιδιών. 

Βάσει του προγραμματισμού, τις καθημερινές θα εκτελούνται δρομολόγια των οδικών μέσων με συχνότητα Σαββάτου, ενώ τις Κυριακές θα ακολουθηθεί το μειωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του Αυγούστου.

Όπως είχε επισημάνει το ethnos.gr η απαγόρευση της εισόδου από την μπροστινή πόρτα ήταν αίτημα των οδηγών των οδικών μέσων, οι οποίοι ζητούν επίσης μόλις αυτό καταστεί δυνατό να ενεργοποιηθεί το μέτρο της κλειστής καμπίνας του οδηγού. 

Από την πλευρά τους οι ελεγκτές κομίστρου κυρίως στο μετρό εκτιμούν ότι για ένα διάστημα θα έπρεπε να σταματήσουν ακόμα και οι έλεγχοι εισιτηρίων και καρτών, καθώς αυτοί απαιτούν επαφή σε κοντινή απόσταση και έλεγχο σε αντικείμενα που μπορεί να μεταδώσουν τον ιό. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου