Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κ. Καραμανλής: Σχεδόν στο 70% η μείωση επιβατικής κίνησης στα ΜΜΜ

Για μείωση του επιβατικού κοινού στον ΟΑΣΑ, δηλαδή σε λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ, ηλεκτρικό και Μετρό, κατά 50% την προηγούμενη εβδομάδα, και πλέον κοντά στο 70% τις τελευταίες ημέρες, λόγω κορωναϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στο «Open TV», σημείωσε πως τα ΚΤΕΛ δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια.

Για τα ταξί είπε, ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, τους οποίους κάλεσε να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τα αεροδρόμια, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι το υπουργείο έχει χωρίσει τις υπηρεσίες σε κρίσιμες και μη. 

Οι μη κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργούν με το 50% του προσωπικού, ενώ οι κρίσιμες, όπως για παράδειγμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λειτουργούν κανονικά. 

Ανέφερε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η λειτουργία των αεροδρομίων να συνεχιστεί απρόσκοπτα. 

Σε περίπτωση, για παράδειγμα που υπάρξει κρούσμα στον Πύργο Ελέγχου, θα γίνει άμεσα εξέταση των υπαλλήλων κι απολύμανση του χώρου, ενώ υπάρχουν ειδικές οδηγίες για την καραντίνα, καθώς και εναλλακτικοί χώροι για να λειτουργήσουν αυτές οι κρίσιμες υποδομές.

Όσον αφορά στα διόδια, υπογράμμισε ότι οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν ανοιχτοί, αλλά η κίνηση έχει πέσει στο 50%. Ερωτηθείς εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μόνο ηλεκτρονικής διέλευσης, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικούς πομποδέκτες και κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιούν ανέπαφα πληρωμές στα διόδια μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης.

Ο υπουργός είπε κι ένα «μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι «πραγματικά με αυταπάρνηση κάνουν ότι μπορούν για να υπάρχουν οι αναγκαίες υπηρεσίες».

Ζήτησε, τέλος, «ψυχραιμία, σοβαρότητα και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», καθώς «η κατάσταση αλλάζει μέρα με τη μέρα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα είναι απαραίτητα». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου