Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Η πιστωτική μας θα λειτουργεί ως Athena Card - Πώς θα μετακινούμαστε χωρίς εισιτήριο

Μπορεί τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στο μετρό να περνούν... δύσκολες ημέρες και οι υπάλληλοι που βρίσκονται στα ταμεία να είναι σπάνιοι, παρ’ όλα αυτά ένα σχέδιο στο φετινό πλάνο του ΟΑΣΑ αναμένεται να λύσει το πρόβλημα με τις μεγάλες ουρές που παρατηρούνται κατά κόρον στα εκδοτήρια και στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης του μετρό.

Όπως μας είπαν από τον ΟΑΣΑ, ο οργανισμός έχει ήδη εντάξει στο σχεδιασμό του για το επόμενο έτος, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΑΣΣΚ (Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου) την έκδοση εισιτηρίου, αυτόματα με χρεωστική /πιστωτική κάρτα. Και πως θα έρθει πρακτικά το τέλος στην έκδοση των χάρτινων εισιτηρίων (γιατί περί αυτού πρόκειται);

Ο τρόπος της χρεωστικής ή πιστωτικής μας κάρτας θα γίνεται ως εξής: αντί για το εισιτήριο θα περνάμε από την οθόνη που διαβάζει τα εισιτήρια την κάρτα μας και αυτόματα θα πραγματοποιείται η συναλλαγή αγοράς του εισιτήριου.

Με δύο λόγια, η χρεωστική/πιστωτική μας κάρτα θα παίρνει αυτόματα τον ρόλο της Athena Card και οι πόρτες θα ανοίγουν με το που θα περνάει η κάρτα από την οθόνη. 

Μάλιστα, όπως μας εξήγησαν από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, η χρεωστική/ πιστωτική κάρτα θα μπορεί να παίξει ακριβώς τον ίδιο ρόλο με το ημερήσιο εισιτήριο - Athena Card όπου με 4, 50 € ο επιβάτης μπορεί να κινείται απεριόριστα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για να συμβεί βέβαια η παραπάνω αλλαγή χρειάζεται αναβάθμιση του λογιστικού συστήματος των εκδοτηρίων, αλλά όπως είπαμε αυτό είναι μέσα στον άμεσο σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, αναμένεται δηλαδή να υλοποιηθεί μέσα στο 2020.

Όταν πάντως εφαρμοστεί, η Αθήνα θα συγκαταλέγεται στις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που θα είναι στην προνομιακή θέση να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό τους αυτή την υπηρεσία που θα σώζει από πολύτιμο χρόνο τον πολίτη που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ στην Αθήνα.

H χρήση χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας θα ξεκινήσει από το ΜΕΤΡΟ και θα ακολουθήσουν τα άλλα ΜΜΜ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου