Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Θεσ/κη: Σε καλή κατεύθυνση η τροπολογία ΟΑΣΘ, λένε οι εργαζόμενοι

Θετικά εκφράστηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για τη νέα τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία δίνει παράταση στην του σημερινού καθεστώτος του υπό εκκαθάριση εν λειτουργία ΟΑΣΘ μέχρι τις 31/12/2022 και θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο.

«Έγινε μια συνάντηση με τον υπουργό, το υφυπουργό και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για να συζητήσουμε την τροπολογία που θα γίνει σύντομα νόμος. 

Είναι μια τροπολογία σε θετική κατεύθυνση, πέρα από τη δηλωμένη μας αντίθεση με την παραχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ», δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Η νέα τροπολογία διασφαλίζει τους εργαζόμενους, εμείς χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη και έχουμε τρία χρόνια να συζητήσουμε τη νέα μορφή του ΟΑΣΘ», συμπλήρωσε εμφανώς ικανοποιημένος από την τροπολογία.

Υπενθυμίζουμε όσον αφορά την αντίρρηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την ανάθεση 25 γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν πλέον στα χέρια τους γνωμοδότηση έγκριτων νομικών που κρίνει την μεταβίβαση ως αντίθετη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς όπως υπογραμμίζουν οι νομικοί θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βασιζόμενοι στη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων, έστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών τα νομικά τους επιχειρήματα για να ακυρωθεί όχι μόνο η νέα σύμβαση για παραχώρηση 25 δρομολογίων προς τα ΚΤΕΛ, αλλά και των 6 δρομολογίων που είχαν εκχωρηθεί τον προηγούμενο Μάιο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου