Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κ. Καραμανλής: Θα υλοποιήσουμε τις ΣΣΕ στα ΜΜΜ, που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη κυβέρνηση

Διαδεχτήκαμε μια Κυβέρνηση η οποία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι έχει μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, διότι ήταν μια Αριστερή Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Επί 3,5-4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Πριν τις εκλογές ο τότε Υπουργός έκανε μια συμφωνία με τους συνδικαλιστές, ανέβασε τις συλλογικές συμβάσεις στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά το ΓΛΚ δεν τις ενέκρινε.

Τι έκαναν οι Διοικήσεις; 
Κατά το δοκούν έδιναν τις μη μισθολογικές παροχές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκεί που οι ίδιες αποφάσιζαν να το δώσουν.

Εμείς την Παρασκευή αυτό το θέμα το κλείσαμε. Την Παρασκευή έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και ανακοίνωσαν απεργίες και είπαμε σε ευρύτατη σύσκεψη ότι εμείς φέτος θα τιμήσουμε αυτές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διότι είναι προεκλογική μας δέσμευση

Από του χρόνου, θα κάτσουμε κάτω να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά όλων των ΔΕΚΟ και να δούμε τι μπορούμε πλέον να δίνουμε, αλλά από το περίσσευμα. 

Διότι το να δίνουμε δεξιά και αριστερά επιδόματα και αυξήσεις από δανεικά νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα μαθηματικά είναι μαθηματικά τα οποία δεν βγαίνουν. 



ΠΗΓΗ: skai.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου