Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Γ. Κεφαλογιάννης: 550 οδηγοί της ΟΣΥ εκτός... βάρδιας! 50 είχαν αποσπαστεί και 500 για λόγους υγείας

Στοιχεία... «φωτιά» έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης για τους οδηγούς της ΟΣΥ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπάρχει πολύ οξυμένο πρόβλημα έλλειψης οδηγών. «Φέραμε περίπου 50 άτομα που ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και βουλευτές που δεν εξελέγησαν και κανείς δεν τους είχε αναζητήσει. 

(Καλά κάνατε και τους φέρατε, δεν μας είπατε όμως πόσους «δικούς» σας στείλατε);;;

Επιπλέον, υπάρχει μια δεξαμενή περίπου 500 οδηγών οι οποίοι για διάφορους λόγους υγείας είχαν βρεθεί εκτός οδηγικής υπηρεσίας, σε κάποιες άλλες θέσεις. 

Προχωράμε σε μια διαδικασία δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου ώστε να δούμε αυτά τα προβλήματα και πως μπορούμε να τα επιλύσουμε. Συνδυαστικά αυτά μας έχουν αποδώσει παραπάνω 200 λεωφορεία το τελευταίο δίμηνο» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Μάλιστα υποστήριξε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ εντοπίζεται που υπάρχουν τα κενά προκειμένου να γίνει ένα πρόγραμμα εξορθολογισμού, όσον αφορά στο προσωπικό.

Προανήγγειλε παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το επόμενο εξάμηνο να έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του στόλου ώστε σε περίπου 18 μήνες από τώρα να παραλαμβάνουμε τα νέα λεωφορεία.

Για την σημερινή κατάσταση του στόλου των λεωφορείων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ τόνισε ότι υπάρχουν τα πρώτα θετικά δείγματα από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και βλέπουμε περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους.

«Λόγω της αβελτηρίας των προηγούμενων χρόνων δεν μπορούν να υπάρχουν μαγικές λύσεις. Στη Θεσσαλονίκη όταν ξεκινήσαμε ήταν στους δρόμους 213 λεωφορεία και καταφέραμε σε περίπου έναν μήνα να φτάσουμε τα 320. 

Αυτό σε ένα συνδυασμό με τη συμφωνία του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ υπολογίζουμε να ξεπεράσει τα 400 λεωφορεία, που σε μεγάλο βαθμό καλύπτει τη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Θυμίζω ότι η πόλη δεν έχει άλλο μέσο αυτή τη στιγμή. 

 Στην Αθήνα, από τα 1.700 λεωφορεία που υπήρχαν όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία εξορθολογισμού αποδείχτηκε πως ήταν στους δρόμους 850 λεωφορεία, πολύ λιγότερα από τις αρχικές προβλέψεις. 

Σήμερα καταφέραμε να είναι σε δρομολόγια περίπου 1050 με 1100, δηλαδή γύρω στα 200 λεωφορεία παραπάνω από τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

(Ελαφρώς αδιάβαστος ο κ. υφυπουργός, η αλήθεια είναι ότι άλλαξαν τα δρομολόγια από θερινά, σε χειμερινά).

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι είναι σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ. 

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως βρίσκεται μια λύση ώστε να έχουμε μια θετική κατάληξη. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ακόμη, αλλά είναι βούληση της κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα. 

Βασική αρχή τόσο του κ. Καραμανλή όσο και δική μου είναι το συγκεκριμένο θέμα να πάει προς μια ευτυχή κατάληξη, γιατί θεωρούμε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένας κρίσιμος τομέας και πρέπει να υπάρχει εργασιακή ειρήνη. 

Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση τέτοια που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, πιστεύω ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο και το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα πράγματα».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου