Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΟΣΥ: Έρευνα για την μείωση των μισθών το 2013 - Η διοίκηση παραδέχεται λάθος

Την εφαρμογή της υπερβάλλουσας μείωσης που έγινε στους μισθούς των εργαζομένων στην ΟΣΥ το 2013 μετά από γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καλείται να εξετάσει ομάδα που συστήνεται στην εταιρεία, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας ότι έκαναν… λάθος.

Με καθυστέρηση 6 ετών η ομάδα καλείται να γνωμοδοτήσει μέσα σε μόλις 20 ημέρες για τις «Μισθολογικές Διαφορές από ¨Υπερβάλλουσα Περικοπή Μισθών¨» των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τους εργαζομένους που διεκδικούν με αγωγές τους πάνω από 80 εκατ. ευρώ από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η διοίκηση της ΟΣΥ αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης.

Έργο της Επιτροπής, για τις διαφορές μισθών από « Υπερβάλλουσα Περικοπή Μισθών» κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 01/01/2013, είναι να διερευνήσει - αναλύσει το ως άνω θέμα απαντώντας στα παρακάτω ζητήματα:
  • Τεκμηριωμένη απάντηση σχετικά με την αιτία που προκάλεσε τις διαφορές
  • Ποιο χρονικό διάστημα αφορούν οι διαφορές αυτές και επί ποίων ποσών (π.χ. βασικός μισθός, επιδόματα κλπ) υπολογίζεται
  • Που οφείλονται οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των ποσών που απαιτούν οι εργαζόμενοι στις αγωγές τους
  • Το πραγματικό ύψος των διαφορών.
Η Επιτροπή καλείται να καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, έως την Παρασκευή 22/11/2019.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Επιτροπή που συστήθηκε δεν περιλαμβάνει κανέναν από τους υπαλλήλους που βρισκόταν σε θέση ευθύνης όταν έγιναν οι μειώσεις ενώ δύο από τους συμμετέχοντες δεν έχουν πτυχίο στα οικονομικά.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο χρόνος που επιλέχθηκε από την διοίκηση για να γίνει αυτή η Επιτροπή, λίγες εβδομάδες μόνο μετά την δέσμευση περίπου 2,5 εκατ. ευρω από εργαζομένους που κέρδισαν αγωγή σχετικά με τι παραπάνω μειώσεις.

Μάλιστα σε κάθε αγωγή που γίνεται προς την ΟΣΥ δικαιώνονται οι εργαζόμενοι και μάλιστα οι αποφάσεις είναι προσωρινά εκτελεστές δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου