Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δρομολόγια μιας άλλης εποχής, χθες στον Πειραιά (Φωτογραφίες - Βίντεο)

«Ταξίδι στον χρόνο» έκαναν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν χθες στην εκδήλωση -που γίνεται κάθε χρόνο, εδώ και 23 χρόνια- στον Πειραιά, καθώς χθες, Κυριακή των Βαΐων, στους δρόμους της πόλης κυκλοφόρησαν τα ιστορικά Τρόλλεϋ και Λεωφορεία μιας άλλης εποχής, πραγματοποιώντας το «δρομολόγιο της νοσταλγίας».

Με πρωτοβουλία των Σωματείων του πρώην ΗΛΠΑΠ (ΟΣΥ) και υπό την αιγίδα της ΟΣΥ ΑΕ, κυκλοφόρησαν χθες στους δρόμους του Πειραιά αντί για τρία που ήταν προγραμματισμένα, τέσσερα ιστορικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών, καθώς την τελευταία στιγμή προστέθηκε στην «παρέα» τους και το πράσινο volvo του πρώην ΗΣΑΠ, των αδελφών Λαζαρόπουλου.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι επί χρόνια αυτή η εκδήλωση γινόταν από των Σύλλογο Τραβαγιέρηδων ΗΛΠΑΠ και εν συνεχεία την σκυτάλη ανέλαβαν τα σωματεία του πρώην ΗΛΠΑΠ, τα οποία και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, για την άψογη εκδήλωση που πραγματοποίησαν. 

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες, αλλά και εργαζόμενοι της ΟΣΥ, καθώς και συνταξιούχοι του πρώην ΗΛΠΑΠ, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο παλιό Α/Σ των τρόλλεϋ στο Νέο Φάληρο. 

Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, σειρά είχε το καθιερωμένο κέρασμα στο Α/Σ, όπου και μίλησαν για την εκδήλωση, ο πρόεδρος των Τεχνικών του πρώην ΗΛΠΑΠ, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, καθώς και από πλευράς Διοίκησης ο Δ/νων Σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γλύκος και ο Δ/ντης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κ. Κόλλιας. 

Εν συνεχεία όλοι επιβιβάστηκαν στα ιστορικά οχήματα και ξεκίνησαν το νοσταλγικό σεργιάνι στους δρόμους του Πειραιά. 

Δεν έλειψαν βέβαια και τα απρόοπτα, καθώς κάποια στιγμή από στιγμιαία αστοχία των φρένων του Scania, αυτό προσέκρουσε στο πίσω μέρος του «ρώσικου» οχήματος, προκαλώντας ευτυχώς μικρές υλικές ζημιές. 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό, καθώς και βίντεο που δημοσίευσαν συνάδελφοι σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από την εκδήλωση:


Βίντεο: 







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου