Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Χ. Σπίρτζης: Τα μεταχειρισμένα λεωφορεία είναι μια προσπάθεια να καλύψουμε πρόσκαιρες ανάγκες του ΟΑΣΘ

Τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα περί αναζήτησης μεταχειρισμένων λεωφορείων από το εξωτερικό για την κάλυψη αναγκών του ΟΑΣΘ σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του πρώτου βαλκανικού φόρουμ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΟΑΣΘ για να καλύψουμε πρόσκαιρες ανάγκες. 

Αν με τον αγώνα που γίνεται και την επάρκεια που υπάρχει πλέον δε ανταλλακτικά μπορέσει ο ΟΑΣΘ να επισκευάσει τα υπάρχοντος λεωφορεία πάλι θα είχαμε πρόβλημα κυκλοφορίας τους μιας και η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ αλλά και οι καταγγελίες της ΝΔ δεν θέλουν να έχουμε εργαζόμενους στις κρίσιμες ειδικότητες των αστικών συγκοινωνιών. Δεν θέλουν να έχουμε ειδικούς τεχνίτες ούτε συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ. 

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι θέλει να πάρει μέσω ΑΣΕΠ σε κρίσιμες ειδικότητες και όχι σαν τους χαραμοφάηδες που παίρναμε ρουσφέτια και στον ΟΑΣΘ και σε άλλους οργανισμούς», τόνισε ο κ. Σπίρτζης εξαπολύοντας βολές στην Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης τις επόμενες ημέρες θα βγει ο διαγωνισμός για τα 300 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

«Τις επόμενες ημέρες θα βγει ο διαγωνισμός για τα 300 νέα λεωφορεία των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Το θέμα για τις αστικές συγκοινωνίες, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία, είναι μια σειρά από μέτρα και ενέργειες που έχουν γίνει και θα αποδώσουν σύντομα στο να μην υπάρχει ταλαιπωρία σε κάποιες συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο σε γενικές γραμμές υπάρχει μια μεγάλη συχνότητα. 

Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στη συχνότητα κάποιων συγκεκριμένων περιοχών θα το καλύψουμε άμεσα. Θα τα παρουσιάσουμε όλα σε λίγες μέρες εδώ έτσι ώστε να έχουν οι πολίτες μια οριστική προσέγγιση του τι έχει γίνει αυτόν τον καιρό», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης. 

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου