Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ηλεκτροδηγοί του Μετρό της Αθήνας «δραπετεύουν» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεγαλώνει ο αριθμός των ηλεκτροδηγών του Μετρό της Αθήνας οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την ασφάλεια (προς το παρόν) του δημοσίου και να μεταπηδήσουν στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρει το στέκι της έλξης, 7 πρώην ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ έπιασαν δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την 1η Δεκεμβρίου. Το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι τρεις μηχανοδηγοί του Μετρό είχαν επιλέξει να φύγουν από την ΣΤΑΣΥ και να εργαστούν στην επίσης ιδιωτική Rail Cargo Logistics.

Τους τελευταίους μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει μπει σε διαδικασία προσλήψεων προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των μηχανοδηγών (σήμερα είναι λίγοι παραπάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα) έτσι ώστε να γίνει δυνατή η αύξηση των επιβατικών αλλά και των εμπορικών δρομολογίων. 

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση 20 βοηθών μηχανοδηγού που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο ενώ από τον φετινό Σεπτέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση 68 μηχανοδηγών οι οποίοι είναι κάτω των 30 ετών. Σε διάστημα ενός χρόνου δηλαδή η εταιρεία έχει προσθέσει στο δυναμικό της σχεδόν 100 μηχανοδηγούς και όλα δείχνουν πως θα υπάρχει και συνέχεια.

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση σε Μετρό - ΗΣΑΠ 
Η ανάπτυξη όμως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει, όπως είδαμε, αρνητικό αντίκτυπο για τη δημόσια ΣΤΑΣΥ όπου ο αριθμός των ηλεκτροδηγών βαίνει μειούμενος. 

Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για προσλήψεις νέων ηλεκτροδηγών μέσω ΑΣΕΠ, τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπερταμείο δεν έχουν κάνει προς το παρόν καμία κίνηση προς τον σκοπό αυτό.

Η μειωμένη διαθεσιμότητα σε προσωπικό αλλά και σε τροχαίο υλικό λόγω έλλειψης ανταλλακτικών (κάτι που επισήμως η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν παραδέχεται) έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων του Μετρό και την καθημερινή ταλαιπωρία των επιβατών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου