Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΟΑΣΘ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της απογευματινής στάσης εργασίας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αναστολής της απογευματινής στάσης εργασίας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στον ΟΑΣΘ, μετά την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενιδης, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Το Συνδικάτο των εργαζομένων είχε ζητήσει από χτες κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό για συζήτηση επί της τροπολογίας που ψηφίστηκε για τον ΟΑΣΘ και ανέμενε απάντηση. Η απάντηση του Υπουργού ήταν θετική κι έτσι, όπως φαίνεται, οδεύουμε προς αναστολή της απογευματινής στάσης, από τις 19.00 μέχρι το πέρας της βάρδιας.

Το συνδικάτο βρίσκεται εν αναμονή του ορισμού συγκεκριμένου ραντεβού με τον Χρήστο Σπίρτζη και τότε το ΔΣ θα συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το μεσημέρι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το απόσπασμα από τη συνομιλία των δύο αντρών και τον καθορισμό του κρίσιμου ραντεβού, στην εκπομπή "Εν Δήμω" της TV100, με την Πόπη Αστεριάδου.


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε πως οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν καθώς η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βάζει σε πολλές σκέψεις τους εργαζομένους.

Ακόμη, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διαδικασία της σταδιακής μεταφοράς των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ), και με το ποιες συλλογικές συμβάσεις και συνθήκες αυτή θα γίνει.

«Όλα θα απαντηθούν και θα προσδιοριστούν στη συνάντηση με τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου