Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άφαντες οι κάρτες, τέλειωσε και το χαρτί

Όπως καταγγέλλει, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ Σπύρος Ρεβύθης, σε πολλά μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων έχει τελειώσει το ρολό χαρτί στο οποίο τυπώνονται τα εισιτήρια.

Φαίνεται πως ο ΟΑΣΑ δεν τα πάει και πολύ καλά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όχι μόνο χάθηκαν 3.000 προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες, τώρα τελείωσε και το χαρτί στα εκδοτήρια των ημερησίων εισιτηρίων και εκείνων των 10 διαδρομών, με αποτέλεσμα σε πολλούς σταθμούς του μετρό οι επιβάτες να αναγκάζονται να γίνονται λαθρεπιβάτες.

Το μπάχαλο με τις κάρτες 
Όπως προ ημερών είχε αποκαλύψει το Newpost, οι προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στους κατόχους επιβάτες.

Από το υπουργείο Μεταφορών είχε δοθεί η εντολή στους επιβάτες να αφήνουν στον γκισέ τα δικαιολογητικά και να φεύγουν προκειμένου η κάρτα να τους σταλεί ταχυδρομικά στο σπίτι.

«Η κορεάτικη εταιρεία που έχει αναλάβει την δημιουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανέλαβε ως... έξτρα εργασία τις προσωποποιημένες κάρτες. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως είναι μεγάλος αριθμός των καθημερινών χρηστών των ΜΜΕ που δεν τις έχουν λάβει. Έχουμε στείλει εξώδικο στον ΟΑΣΑ ζητώντας να μας κοινοποιήσει τη σύμβαση με την εταιρεία, προκειμένου να δούμε τις χρονικές της υποχρεώσεις, όμως δεν μας έχουν απαντήσει», είχε αποκαλύψει στο Newpost ο Σπύρος Ρεβύθης.

Μέσω του Newpost ο ΟΑΣΑ είχε απαντήσει πως στην δολιοφθορά που σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα χάθηκαν πάνω από 3.000 αιτήσεις για προσωποποιημένες κάρτες, με τον οργανισμό τώρα να βρίσκεται στη διαδικασία επανατύπωσής τους προκειμένου να δοθούν στους κατόχους τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτήν την ανακοίνωση αντέδρασε η εταιρεία που προμήθευσε τον ΟΑΣΑ με τις μηνιαίες κάρτες καθώς τις είχε παραδώσει έτοιμες στον οργανισμό από την 1η Δεκεμβρίου και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει η αποστολή τους πριν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την επόμενη ημέρα στο σταθμό της Καλλιθέας.

Τελείωσε το χαρτί - Λαθρεπιβάτες με το... στανιό 
Όπως καταγγέλλει τώρα στο Newpost, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ Σπύρος Ρεβύθης, σε πολλά μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων έχει τελειώσει το ρολό χαρτί στο οποίο τυπώνονται τα εισιτήρια. 

Έτσι οι επιβάτες δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο κανενός είδους (μίας, πέντε ή δέκα διαδρομών), με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να γίνονται λαθρεπιβάτες.

«Έγινε από την αρχή λάθος υπολογισμός στην παραγγελία του χαρτιού. Λείπουν και οι χιλιάδες μηνιαίες κάρτες και η ζήτηση για εισιτήρια μικρής διάρκειας είναι μεγαλύτερη. Σε πολλούς σταθμούς οι επιβάτες δεν μπορούν να βγάλουν εισιτήριο κι ενώ θέλουν να πληρώσουν, αναγκάζονται να κάνουν τις διαδρομές τους δωρεάν». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου