Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΣτΕ: Για τις 2/2/2018 ορίστηκε η δικάσιμος, για τις αιτήσεις ακύρωσης της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίστηκε η 2 Φεβρουαρίου 2018 ως δικάσιμος για την εκδίκαση των Αιτήσεων Ακυρώσεως που έχουν ασκήσει οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ κατά του ν. 4482/2017 περί κρατικοποίησης του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Μετόχων του ΟΑΣΘ, ως δικάσιμος ορίστηκε η 2 Φεβρουαρίου 2018 και προσδιορίστηκαν στην ίδια δικάσιμο και οι τέσσερις Αιτήσεις Ακυρώσεως που έχουν ασκηθεί συνολικά από 399 μετόχους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αντισυνταγματική δήμευση των μετοχών τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες Αιτήσεις Ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί αρχικά από 6 μετόχους και μέλη της πρώην διοίκησης του ΟΑΣΘ, είχαν προσδιοριστεί ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ με δικάσιμο την 5η Δεκεμβρίου 2017.

Ωστόσο, μετά τις Αιτήσεις Ακυρώσεως εκατοντάδων επιπλέον μετόχων, ο Πρόεδρος του ΣτΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, τη διέγραψε από το πινάκιο του Δ΄ Τμήματος και την εισήγαγε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των μετόχων που άσκησαν Aίτηση Ακύρωσης κατά της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ δηλώνει ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του ΣτΕ και επιφυλάσσεται στις 2 Φεβρουαρίου να δηλώσει το ηχηρό παρών της με την παρουσία της στο Δικαστήριο για την υποστήριξη των αιτημάτων της.

ΠΗΓΗ: reporter.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER