Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Συλλήψεις για παραποίηση γνήσιων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και διάθεση στην αγορά

Από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου 2017, τέσσερα άτομα ηλικίας από 27 έως 61 ετών, για παραποίηση γνήσιων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και διάθεση στην αγορά.

Σε βάρος των συλληφθέντων (δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Γεωργιανός, αντίστοιχα) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της τέλεσης εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο Γεωργιανός, ηλικίας 27χρόνων, προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό γνήσιων εισιτηρίων, τα οποία ήταν επικυρωμένα από ακυρωτικά μηχανήματα.

Στη συνέχεια μέσω κατάλληλης υποδομής και ειδικών μεθόδων (λείανση, εμποτισμό σε ειδικό υγρό και συγκόλληση των δυο όψεων) προέβαινε στην εξάλειψη του εντυπώματος των ακυρωμένων εισιτηρίων και τα διέθετε προς πώληση σε περίπτερο, σε περιοχή της Αττικής.

Ακολούθως, στην πώληση των παραχαραγμένων εισιτηρίων προέβαιναν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ένας 40χρονος Έλληνας καθώς και ο υπάλληλος του, ένας 48χρονος επίσης Έλληνας.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ακόμα ότι την παραπάνω επιχείρηση προμήθευε με πλαστά εισιτήρια και 61χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ενώ σημειώνεται ότι την πλαστότητα των εισιτηρίων βεβαίωσαν και οι υπάλληλοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Κατά τις έρευνές που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου διέμενε ο 27χρονος, 1.250 εισιτήρια συνολικά και συγκεκριμένα 25 νοθευμένα εισιτήρια και πλήθος εισιτηρίων που έφεραν εντύπωμα επικύρωσης, που είχαν υποστεί επεξεργασία (διαχωρισμό - αποκόλληση των δυο όψεων τους) καθώς και κατάλληλος εξοπλισμός για τη νόθευση - παραποίηση των εισιτηρίων, όπως αυτοσχέδια ηλεκτρική συσκευή λείανσης, γομολάστιχα, κόλες διαφόρων τύπων, πλήθος κομματιών χάρτου και πλάκες μετάλλου σε διαστάσεις εισιτηρίων κ.λπ.,

* σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής, όπου διέμενε ο 61χρονος 60 νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 11 νοθευμένα εισιτήρια, διαφόρων αναγραφόμενων αξιών και

* στην επιχείρηση - περίπτερο σε περιοχή της Αττικής, 43 νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 καθώς και 49, αναγραφόμενης αξίας 0,60 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ακόμα 597,50 ευρώ, 4 συσκευές κινητών και 6 κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER