Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΣΑ: Ανοδικά οι πωλήσεις e-εισιτηρίου - Προμήθεια «έξυπνων καρτών» 5 εκατ. ευρώ

Στην προμήθεια 2,5 εκατ. «έξυπνων» καρτών και 25 εκατ. «έξυπνων» εισιτηρίων, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, προχωρά το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πλήρους εφαρμογής του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου». 

Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αναφέρει στη «Ν» ο δ/νων σύμβουλος του οργανισμού Ιωάννης Σκουμπούρης, ολοένα και διευρύνονται. 

 Η αξία των πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε, από 747.752 ευρώ τον Ιούνιο σε 1,6 εκατ. τον Ιούλιο, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα από τον Φεβρουάριο, που τέθηκε σε σταδιακή λειτουργία, έως και τον Ιούλιο σε πάνω από 3,5 εκατ.

Η καθιέρωση του πρώτου εκπτωτικού προϊόντος του ΟΑΣΑ, με τα 10+1 εισιτήρια, που μειώνει την τιμή του κομίστρου σε 1,27 από 1,40 ευρώ, δείχνει τις δυνατότητες του νέου συστήματος.

«Πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προσφέροντας παράλληλα κίνητρο στο επιβατικό κοινό να γνωρίσει το νέο σύστημα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.

Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, συνιστά το πρώτο βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση. Tις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσωποποιημένων «έξυπνων» καρτών για τους συστηματικούς επιβάτες , από τους σταθμούς Σύνταγμα, Ελληνικό, Ανθούπολη, Δ. Πλακεντίας και Αγ. Μαρίνα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου