Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Ιούνη στο υπουργείο Μεταφορών

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Ιούνη στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών διοργανώνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ για τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν στην αστική συγκοινωνία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, σπουδαστές,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, υλοποιώντας τις αντιλαϊκές αποφάσεις που έχει συναποφασίσει με τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο.

Με την υπογραφή του 4ου μνημονίου επιβάλλει νέες περικοπές στο εργατικό λαϊκό εισόδημα (μισθούς, συντάξεις, φοροεπιδρομή), στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ταυτόχρονα στα πλαίσια του "εθνικού" στόχου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές, βιομηχάνους και τους μονοπωλιακούς ομίλους για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Η κυβέρνηση από τη μία δίνει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και από την άλλη στραγγίζει την εργατική τάξη. Αυτή την πολιτική στηρίζουν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Σε ειδικό ρόλο τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, η "Χρυσή Αυγή" υπονομεύουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αστική συγκοινωνία, αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και τις ανάγκες μετακίνησης των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς, τεχνίτες, η παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια, την αξιοπιστία και στη συχνότητα των δρομολογίων.

Σμπαραλιασμένα οχήματα, ακινητοποιημένοι συρμοί, κατάργηση γραμμών και δρομολογίων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, ηλεκτρονικό εισιτήριο, αύξηση τιμής εισιτηρίων, μπάρες, κατασταλτικοί μηχανισμοί, κυριολεκτικό κυνήγι των βιοπαλαιστών. 

Η έλλειψη ανταλλακτικών σε συνδυασμό με την έλλειψη σε προσωπικό έχουν οδηγήσει στο σημείο η (όποια) συγκοινωνία να γίνεται με το φιλότιμο των εργαζομένων. Η σοβαρότητα των βλαβών σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις.

Με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - "κουαρτέτου" με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, της συνθήκης της Λισαβόνας το 2000 που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των μεταφορών.

Η απελευθέρωση των μεταφορών συντελείται με το νέο πανάκριβο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τη μείωση των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στο σύστημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυβέρνηση μέσα από συμπόσια, συνέδρια και διαλέξεις του υπουργείου Μεταφορών διαφημίζει την "πραμάτεια" στους υποψήφιους "επενδυτές".

Δίκτυο, υποδομές, στόλος, εργατικό προσωπικό, βγαίνουν στο σφυρί υποσχόμενα μεγάλο φαγοπότι στο κεφάλαιο.

Σε αυτό το σχεδιασμό ενεργό - υποστηρικτικό ρόλο παίζει ο παλιός αλλά και ο νέος εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός στα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας σε έναν στρατηγικής σημασίας κλάδο όπως οι αστικές συγκοινωνίες. Συνειδητά προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους "παροπλισμένους" στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους, το μέλλον της εργατικής λαϊκής οικογένειας γενικότερα.

Είναι πρόκληση για τους άνεργους, τα φτωχά εργατικά - λαϊκά στρώματα, η στάση των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ κ.α.) στα σωματεία του ΜΕΤΡΟ, στα λεωφορεία, στον ΗΣΑΠ, που συνδέουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με τα έσοδα των εταιρειών, δηλαδή με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φτάνοντας στο σημείο ότι έχει απομείνει στο ταμείο του σωματείου να το δίνουν στην εργοδοσία, ενώ είναι μεγάλες οι ανάγκες για την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων. Με αυτή τους τη στάση οι εργατοπατέρες στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη δείχνει το δρόμο για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων.

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ παίρνει πρωτοβουλία για άλλη μια φορά να αναδείξει τα σοβαρότατα προβλήματα στην αστική συγκοινωνία. Αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο, το σύνολο της εργατιάς.

Ο αγώνας για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου είναι κοινός.

Καλούμε την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 10:30 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών.

Παλεύουμε για:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%⦁ Δωρεάν μετακίνηση για όλους στις ώρες αιχμής.⦁ Επέκταση του αστικών συγκοινωνιών σε όλο το νομό Αττικής.
  • Κρατική επιχορήγηση ΤΩΡΑ για την επισκευή και ανανέωση του στόλου.
  • Καμιά επιχειρηματική δράση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - έξω οι εργολάβοι.
  • Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που κουμάντο θα κάνει ο λαός και οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.
Όχι στις μπάρες και στον εκφοβισμό» 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου