Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Καταγγελία της Ανεξάρτητης Παρέμβασης, για εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού της ΟΣΥ

Με μια απόφαση που μας γυρνάει στην εποχή του Βαρδουλάκη (ο νεκροθάφτης της ΕΑΣ και της δημόσιας συγκοινωνίας ’90-’92) και του Κόκκορη (διοικητής ΕΘΕΛ επί Σημίτη), ο διοικητής της Ο.ΣΥ κ. Αναγνωστόπουλος, διέταξε την μετακίνηση τριών οδηγών από τα αμαξοστάσια που εργαζόταν επί δεκαετίες, σε αλλά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους (πχ οδηγός που μένει Καματερό και εργάζονταν Α/Σ Βοτανικού μετακινήθηκε στο Α/Σ Μπραχαμίου). 

Παρά τη θέληση τους και εντελώς εκδικητικά, παράνομα, και με την αιτιολογία των «υπηρεσιακών αναγκών» ο διορισμένος διοικητής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρομοκρατεί με αυτή του τη κίνηση το προσωπικό κίνησης. 

Είναι γελοίο πραγματικά στις αποφάσεις μετακίνησης που ανακοινώθηκαν, να επικαλείται «υπηρεσιακές ανάγκες» τη στιγμή που λείπουν εκατοντάδες οδηγοί από κάθε Α/Σ. Και «ακραία» επικίνδυνο να επιβάλει πειθαρχικό έλεγχο με αυτό το τρόπο πέρα από κάθε σύννομη διαδικασία. 

Τη στιγμή που η ΟΣΥ το «βουλώνει» με τους εργολάβους και τους προμηθευτές, ο κ. Αναγνωστόπουλος πουλάει εξουσία και τσαμπουκά στους οδηγούς σαν να είναι στο ….«τσιφλίκι» του!

Το Συνδικάτο ΟΑΣΑ πρέπει να αντιδράσει άμεσα να απαιτήσει να ακυρωθεί η αυταρχική αυτή απόφαση που στερείται κάθε νομιμότητος. 
  • Να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσει το διευθυντικό δικαίωμα. 
  • Να μην συναινέσουμε σε καμία συγκάλυψη κακουργηματικής πράξης αν αυτή έχει αποδεδειγμένα διαπραγεί από οποιονδήποτε.
Βέβαια σε χοντρό επεισόδιο πριν τρεις εβδομάδες στο Α/Σ Βοτανικού ανάμεσα σε συνδικαλιστές και σταθμάρχες της Υπ/νσης κίνησης, ο κ. Αναγνωστόπουλος ακόμη «ψάχνει» να βρει τι έγινε. 

Αλλά εκεί εμπλέκονται στελέχη της εργοδοτικής παράταξης, δικές του επιλογές σε θέσεις ευθύνης, με την διαδικασία της ανάθεσης. Πλήρη κάλυψη από τον κ. Αναγνωστόπουλο και κουκούλωμα!

ΥΓ.: Ανάλογη απόφαση είχε βγάλει και ο κ. Καραγιαννόπουλος διευθ. σύμβουλος της ΟΣΥ την περίοδο 2010-2012 για τον συνάδελφο Ανδρέα Λαγοπάτη. Τον είχε μετακινήσει από το Α/Σ Ελληνικού στο Α/Σ Βοτανικού επειδή είχε «έρθει στα χέρια» στην πύλη του Α/Σ με τον Υπ/ντη κίνησης Λουλακακη, όταν με το «ασκέρι» του επιχείρησαν να σπάσουν απεργία. 

Υπακούοντας τότε ο κ. Καραγιανόπουλος στον «ταγό» του τον μετακίνησε παράνομα κα εκδικητικά. Μετά από λίγες μέρες και με την πίεση της ΑΠ επανήλθε στο Α/Σ που εργαζόταν και που επιθυμούσε ο ίδιος. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου