Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Εμπόλεμη ζώνη η Πατησίων για τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ

Όλο και περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων και τρόλλεϋ στην Αθήνα αρνούνται να επιβιβαστούν σε οχήματα τα οποία περνούν από το Πολυτεχνείο- σύμφωνα με το βασικό θέμα της «Καθημερινής»-, καθώς φοβούνται μήπως γίνουν στόχος επιθέσεων με μολότοφ από αντιεξουσιαστές.

Και μόνο το γεγονός ότι, όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, επιστρατεύονται για τις δύσκολες διαδρομές στο κέντρο οι πιο «μαθημένοι» στις επιθέσεις, οι πιο εξοικειωμένοι με τη βία οδηγοί, αποκαλύπτει την ανορθόδοξη κατάσταση που έχει προκληθεί στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Οι οδηγοί φοβούνται να ζητήσουν επισήμως την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, μήπως και στοχοποιηθούν περισσότερο. Ούτε θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα, γιατί θα πλήξουν τους εργαζομένους. Τη μία μέρα αποφασίζει η διοίκηση να μη περνούν από εκεί τα λεωφορεία και την άλλη ανακαλεί την απόφαση.

Ουσιαστικές κινήσεις δεν γίνονται και η βία συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. 

Το μέγεθος της προχθεσινής ζημιάς αγγίζει και ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Δύο τρόλλεϋ αξίας 450.000 και 620.000 ευρώ (αρθρωτό) καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, ενώ το τρίτο υπέστη σοβαρές ζημιές. Προσήχθησαν 10 άτομα, τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου