Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο


Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Η πρόοδος μέχρι σήμερα όπως καταγράφεται από την Αττικό Μετρό είναι η παρακάτω:

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση προκατασκευασμένων στοιχείων ψευδοσήραγγας και τελευταίου δακτυλίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βιομηχανικών δαπέδων και γεμισμάτων.

Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας τοιχοποιίας στο επίπεδο -1 της πλάκας του Η/Μ ορόφου και στο επίπεδο -3 της πλάκας αποβαθρών καθώς και οι εργασίες επιχρισμάτων τοιχοποιίας στο επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων. 

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων από το επίπεδο -4 της θεμελίωσης έως το επίπεδο 0 της πλάκας οροφής, παράλληλα του άξονα 15, μεταξύ των αξόνων B-D. 

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄ φάση), με την κατασκευή πλάκας και τοιχίων της βόρειας αποβάθρας και την κατασκευή τμήματος Η/Μ πλάκας μεταξύ των αξόνων B-D και 12-13.

Στη βόρεια είσοδο, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής 2ου επιπέδου και τμήματος του τελικού επιπέδου εκσκαφής, καθώς και η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος 2ου επιπέδου και τμήματος του τελικού επιπέδου εκσκαφής. 

Επίσης, ολοκληρώθηκε εξυγίανση και παραλαβή τμήματος του πυθμένα θεμελίωσης εκατέρωθεν των πασσάλων Π 150-137, Π 151-163 και Π126-Π128, Π164-167. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες προσωρινής αποστράγγισης πυθμένα θεμελίωσης εκατέρωθεν των πασσάλων Π 150-137, Π 151-163 και Π126-Π128, Π164-167, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών σωληνωτών αντηρίδων 2ου επιπέδου εκσκαφής στη στάθμη +21,87.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης Β’ φάσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκβάθυνση προσωρινού αντλιοστασίου. 

Στο φρέαρ Μελά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες περίφραξης - αποξήλωσης και αρχαιολογικών τομών.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάτρησης εδαφοπασσάλων με jet grouting στην βόρεια είσοδο ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής παράκαμψης αγωγού αποχέτευσης Φ630.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και σκυροδέτησης δαπέδου και τοιχίων.

Στην είσοδο Πλατείας Π. Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή για το τελικό επίπεδο.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Γ΄ φάσης, με πρόοδο 11,61/140μ.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ΄φάσης (INVERT), με πρόοδο 45/63μ.

Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 58,45%. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου