Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Πάτρα: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλει τα δρομολόγια των λεωφορείων για Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο

Αναστάτωση σε εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως στο νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, προκαλεί η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να αναστείλει για ένα μήνα, τα δρομολόγια των λεωφορείων που έχουν ανταπόκριση από τη στάση του προαστιακού στον Καστελόκαμπο. 

Η αναστολή των δρομολογίων, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, θα διαρκέσει από τις 11 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τώρα, στο σταθμό του Καστελοκάμπου, γινόταν μετεπιβίβαση των επιβατών του προαστιακού σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο νοσοκομείο και στο πανεπιστήμιο και το αντίστροφο.

Φέτος, για πρώτη φορά από τη λειτουργία της γραμμής του προαστιακού, τα δρομολόγια των λεωφορείων αναστέλλονται γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό για να πάνε στη δουλειά τους.

Ήδη η σχετική ανακοίνωση περί αναστολής των δρομολογίων έχει αναρτηθεί στα τρένα του προαστιακού.

Εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο και στο νοσοκομείο, επικοινώνησαν με το thebest.gr, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του ΟΣΕ, η οποία τους αφήνει στον «αέρα» από την προσεχή Πέμπτη. 

Όπως έλεγαν, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και μάλιστα αιφνιδιαστικά εκ μέρους του Οργανισμού, ενώ οι ίδιοι έχουν ήδη αγοράσει τις κάρτες πολλαπλών διαδρομών υπολογίζοντας να τις χρησιμοποιήσουν για την μετακίνησή τους. Επί της ουσίας, όπως έλεγαν, οι κάρτες τους είναι άχρηστες και ας τις έχουν ήδη πληρώσει, καθώς δεν θα μπορούν να πάνε στις δουλειές τους.

Μάλιστα, όπως έλεγαν, η εναλλακτική μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία είναι κατά πολύ ακριβότερη, γεγονός που θα επιβαρύνει διπλά τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αφού και έχουν πληρώσει στον προαστιακό και θα κληθούν να πληρώσουν τα εισιτήρια στο Αστικό ΚΤΕΛ.

Πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης θα προκληθεί αναστάτωση και στην καθημερινότητά τους, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν άλλα ωράρια, ενώ ορισμένοι θα πρέπει να επιβιβαστούν σε δυο γραμμές για να φτάσουν στη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ακύρωση της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την διατήρηση της κανονικότητας των δρομολογίων, του προαστιακού. 

ΠΗΓΗ: thebest.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου