Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΕΚΟ: Η τρόικα «φυτεύει» δικούς της Διοικητές

Ιδιώτες μάναζερ στις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ απαιτούν από την κυβέρνηση οι δανειστές, μεταξύ των αιτημάτων στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτό αποκαλύπτει με το χθεσινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Αγορά», προσθέτοντας ότι οι δανειστές θέλουν να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς των ΔΕΚΟ, ώστε να αποφεύγονται οι «δυσλειτουργίες» από τις αντιδράσεις των υπουργών στη διάρκεια των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θέτουν ως όρο να ενταχθεί στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων μια ομάδα από «ηχηρά» ονόματα δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, το Μετρό και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που παλαιότερα είχαν προκαλέσει αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις λίστες με τις απαιτήσεις που απέστειλαν με e-mail, οι δανειστές καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει ταχύτατα και κατά γράμμα το μνημόνιο, για να μην κλονιστεί εκ νέου η εμπιστοσύνη των αγορών, ειδικά μετά το Brexit.

Θέτουν 14 ορόσημα και 40 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εργασιακά, η ΔΕΗ, το Ελληνικό, η Εγνατία, οι αλλαγές στις Διοικήσεις Τραπεζών και άλλα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου