Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Οι αστικές συγκοινωνίες και οι «πέτσινες» υπερωρίες

Νέα επίθεση κατά εργαζομένων, αυτή τη φορά από το euro2day.gr, που αντί να μπει στον κόπο να διασταυρώσει τις πληροφορίες και να πάρει έστω ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει τι ακριβώς γίνεται, φρόντισε να "βγάλει" ένα ειρωνικό δημοσίευμα και να σπιλώνει συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους. 

Άξιος ο μισθός του συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου 
Ούτε εγώ που έχω τη συγκεκριμένη σύμβαση στα χέρια μου, δεν θα μπορούσα να "αποδώσω" τόσο καλά το άρθρο, που μη ξεγιελιόμαστε, αυτός που του έδωσε τις πληροφορίες, προφανώς ο σκοπός του είναι να "τορπιλίσει" τις συναντήσεις διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ. 

Πολιτικός δάχτυλος προφανώς... 

Διαβάστε το κατάπτυστο δημοσίευμα:

Σήμερα μαθαίνει η στήλη πως θα υπάρξει νέα συνάντηση της διοίκησης της "Οδικές Συγκοινωνίες", της Ο.ΣΥ. που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλλεϋ, με τους εργαζόμενους για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η διαμάχη των δύο πλευρών έχει επικεντρωθεί στον περίφημο "χρόνο εργασίας σε ετοιμότητα" (!), δηλαδή τις "πέτσινες" υπερωρίες που πληρώνεται το προσωπικό χωρίς να εργάζεται.

Για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι αφελείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι προηγούμενες διοικήσεις, αυτές που δήθεν νοικοκύρεψαν τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών, είχαν εφαρμόσει τις εικονικές υπερωρίες, ώστε να αντισταθμιστούν οι μειώσεις μισθών από τα μνημόνια.

Έτσι, το σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού που έχει σταθερή βάρδια εμφανίζεται να εργάζεται ένα Σάββατο και μια Κυριακή τον μήνα από το σπίτι... Είναι "σε ετοιμότητα".

Το εργατοτεχνικό προσωπικό που απασχολείται σε εναλλασσόμενη βάρδια, δηλαδή άλλοτε εργάζεται πρωί και άλλοτε απόγευμα, πληρώνεται εικονική υπερωρία αντίστοιχη με 2 Σάββατο τον μήνα. 

Ακόμα και το διοικητικό προσωπικό της Ο.ΣΥ. λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή σαν να εργάζεται ένα Σάββατο μηνιαίως. Τέλος, τα κινητά συνεργεία του τεχνικού προσωπικού εμφανίζονται να εργάζονται (χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά...) δύο Κυριακές νυχτερινή βάρδια τον μήνα!

Με βάση τη συλλογική σύμβαση, οι εικονικές υπερωρίες είναι χρόνος εκτός εργασίας και αμείβεται ως τέτοιος. Η αμοιβή χρόνου εκτός εργασίας "τελεί υπό την ισχύ των κείμενων διατάξεων περί υπερωριακής εργασίας, ως αυτές ισχύουν και εφαρμόζονται".

Για να δούμε σήμερα, σε πόσες εικονικές υπερωρίες θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Η συντακτική ομάδα του Trolleatzis.com, απάντα στον ανώνυμο συντάκτη του άρθρου: Το νόμισμα έχει πάντα δύο πλευρές...


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου